Gyógyulások homeopátiával

Rovatunkban esetleírásokat olvashatnak, a homeopátiát használók osztják meg az olvasókkal homeopátiás gyógyulásuk történetét. 

Ekcémás elváltozás


20 éves nagyfiam, Máté mindkét tenyerén ekcémás elváltozás jelent meg, amit eleinte házilag próbáltunk kezelni, ám mivel egyre kiterjedtebbé vált, vagyis mindkét tenyerének közel felét érintette, viszketett, korlátozta a munkában is, így bőrgyógyász szakorvoshoz fordultunk vele, aki… Tovább

Visszatérő tüszős mandulagyulladás


Kislányunk Eszter 2 és 5 éves kora között rengetegszer volt beteg, visszatérő tüszősmandula gyulladásai voltak. Mindig antibiotikumot kapott rá a gyerekorvostól. Eleinte kéthavonta, utána már havonta egyszer jött elő a betegség.

Epehomok és visszértágulat


Nekem - számos kisebb eseten kívül - két komolyabb betegségben is teljes gyógyulást hozott a homeopátia. Az első eset tizenkét éve történt. 2005 februárjában egy teljes hónapon át beteg voltam hányásos, hasmenéses tünetekkel. Nem sok választott el a kiszáradástól, és nagyon legyengültem a végére… Tovább

Hányás és hasmenés együtt!


4 éves fiam hajnalban elkezdett hányni, és a hasa is ment. Vagy 2-3 hányás és hasmenés jött 2-3 órán belül. A hasmenés jellege miatt kora reggel elkezdtem neki 20 percenként Arsenicum album C9-et adni úgy, hogy közben ásványvizet is kortyoltattam vele.

Mit tegyünk ha gyermekünk 2 óránként kel éjjel és tévézni akar?


3 éves fiam megfázásos jellegű tüneteket produkált, náthával, köhögéssel, közepes lázzal. És éjszaka egy-másfél óránként felkelt és tévézni akart (pedig jó alvó). Mivel járatos vagyok természetgyógyász jellegű technikákban, több mindennel próbálkoztam nála, de a jól bevált eszközök akkor éppen… Tovább

SNI autizmus kezelése homeopátiával: placebó, átverés, szélhámosság?


Amikor „alvásbaleseti” sérülés miatt néhány hétig nem lehetett mozgásos kezelésben részesíteni az SNI autisztikus gyerekemet, elmentünk egy naiv és materialista tudománytalan „placebó” szakemberhez… Ezzel igazán nincs sok vesztenivalónk! Egyedül a tüneteket veszíthetjük el!

Borderline személyiségzavar homeopátiával

Borderline személyiségzavar homeopátiával


Pszichiátria betegek széles körében alkalmazható a homeopátiás kezelés kiegészítő módon, illetve enyhébb esetekben akár önálló kezelésként is.

Uszodaszemölcs

Uszodaszemölcs


4 éves kisfiam kb. 6-7 hónapig küzdött uszodaszemölccsel (sok apró kemény hólyag szerű dudor a hasán, fenekén, combján, itt-ott a kezén).

Schizophrenia homeopátiával?


14 éves koromban diagnosztizáltak schizophrénnek – most 28 vagyok. Elkezdődött a pszichiátriai kezelések sorozata - antipszichotikum, nyugtató, altató, injekciók és ha nagyon rosszul voltam akkor pszichiátriai osztályos kezelés.

Esettanulmány 5.


45 éves budapesti nő és anyuka vagyok, 4 gyermekem van akik kis korukban nagyon sokat betegeskedtek, rengeteg antibiotikumot kellett vásárolnom, egészen addig, míg tudomást nem szereztem egy nagyon jó homeopatikus  készítményről!

Pajzsmirigy elégtelenség


2011 telén betegedtem le komolyabban, amikor is forgó szédülésre ébredtem egy reggel és nem bírtam kikelni az ágyból. Innentől kezdve rengeteg fizikai és pszichés tünetem alakult ki pár  nap alatt – bár utólag rájöttem, már korábban voltak tüneteim: mint olykori heves szívdobbanások,… Tovább

Hátfájás


4 gyerekemet egyedül nevelő anya vagyok egy kertes házban lakom, ahol nagyon sok kerti munka is hárul rám, a mindennapi teendők mellett. Már 2 hete voltak fájdalmaim a lapockámnál és a hátamban, estére elviselhetetlen mértékűvé fokozódtak, amin csak az egyik legerősebb fájdalomcsillapító és a… Tovább

Derékfájás – Bechterew kór?


Komoly egzisztenciális problémák után 2000-2001 tájékán kezdődtek a nagyon heves ízületi és derék fájdalmaim 30-31 évesen. Különösen az őszi és tavaszi változékony és nedves időben újultak ki a fájdalmaim, úgy, hogy volt időszak mikor sem feküdni, sem ülni sem pedig járni nem volt fájdalommentes… Tovább

Nyilalló csípőfájdalom


Jó néhány hét óta csípőfájdalmaim voltak, melyek a további sportolástól, kocogástól és tánctól avagy csak pusztán egy kiadósabb sétától ülő és fekvő helyzetben elviselhetetlen égő és nyilalló fájdalommá erősödtek, különösen a jobb csípőm forgójánál.

Álvemhesség, álanyaság


Az álvemhesség és az ellés nélküli tejtermelés megszüntetésére a hagyományos orvoslásban a vemhességi hormonnak is nevezett prolaktin ellen ható kémiai gyógyszereket használnak.

Iskolakezdés


Az óvoda- és, iskolakezdés, -váltás, a beszoktatás általában nem könnyű a gyerekek és a szülők számára sem. Néhány gyerek könnyedén veszi, mások nagy traumaként élik meg, és ez az egész család életét jelentősen befolyásolja.

Egypetéjű Ikerek - különböző kezelés


Ikerfiaim egypetéjűek, és az elmúlt öt évben mindig egyszerre lettek betegek. Néhány nátha, egy középfülgyulladás, egy hasmenéses betegség áll mögöttük. Szinte mindig egyszerre gyógyultak, egyféle terápiára szorultak. Mindig is izgatta a fantáziámat, hogy vajon mit segítenek a homeopátiás… Tovább

Pattanásos arcbőr


5 éven keresztül nagyon csúnya, gyulladt pattanásos bőrrel küzdöttem. Igazán fájdalmas és csúnya volt az arcom. Semmi nem segített.Több kezelést is kipróbáltam.

Pajzsmirigy túlműködés


2008. évben súlyos pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg nálam. Az endokrinológus által írt gyógyszer (gyógyszerváltás is volt) sajnos 3 évi szedés után sem használt, nagyon magasak voltak a labor eredmények. 3 év után közölte az endokrinológus, hogy sajnos a gyógyszert már nem szedhetem, így… Tovább

Orrváladékból kitenyésztett kórokozó ellen homeopátia


Laborban kitenyésztett orrváladékra a kórokozóból készült nosodával nemcsak a tünetek múltak el, de laborvizsgálattal igazoltan negatív leletünk volt számos alkalommal.

Éjszakai köhögés


Fiamnak éjszakai köhögést számtalan esetben sikerült egyetlen adag gyógyszerrel megállítani úgy, hogy egyet sem köhögött többet éjszaka.

Ajakherpesz


Visszatérő herpeszem homeopátiás kezelés hatására néhány kezelést követően már ki sem jön, csak egy pici száraz pötty jelzi, hogy megtanulta, és leküzdötte az immunrendszerem.

A homeopátia segít agyrázkódás esetén


4 éves kisfiam elesett a betonon, beütötte a fejét. Nem szólt, csak akkor vettük észre, amikor már enyhe agyrázkódásos tünetei voltak.

Helicobacter és gyomorfájdalom


Intenzív gyomorfájdalmakkal mentem orvoshoz, Helicobacter pylorit diagnosztizáltak. A gasztroenterológus felírta a szokásos drasztikus antibiotikum kúrát, amit nem akartam beszedni.

HPV fertőzés


HPV-t diagnosztizált a nőgyógyász, amitől eléggé megijedtem. Mondta, hogy igazából nem tud rá adni gyógyszert, mert nincs, de próbáljak meg egy elkészítős hüvelykúpot.

Depresszió, pánikrohamok, szívpanaszok


Azonos korú közeli kolléga és barát tragikus hirtelenséggel bekövetkezett szívhalála után én is szívpanaszokat produkáltam, klinikailag is igazoltan csökkent volt a szívizom vérellátása, extráim voltak, és pánikbetegséggé fajult az állapotom.

Síelés és homeopátia


Két egészen kezdeti homeopátiás tapasztalatomat szeretném elmesélni, melyek elindítottak minket a „homeopátiás úton”. Mind a két eset több, mint 15 éve történ Franciaországban, ahol a tapasztalataink alapján úgy néz ki, már akkor széles körűen elterjedt volt a homeopátiás szerek alkalmazása.

Talpi szemölcs


A homeopátia nem lehet csak placebo - ezt kisfiam talpi szemölcsének sikeres kezelése is bizonyítja.

Hólyagos szájnyálkahártya gyulladás


Két kisfiam elkapott valami csúnya vírust az oviban, ami hólyagokat okozott a száj belső részén.

Ha beütöd a fejed - segít a homeopátia


Egyszer beütöttem az ajtó élébe a homlokomat, pár percen belül fájdalmas duzzanat és kékség jelent meg rajta.

Fejlődési zavar


Kislányom zavartalan terhesség után a 40. héten született komplikáció mentesen, teljesen egészségesen. Fejlődése töretlen volt 8 hónapos koráig: súlya megfelelően gyarapodott, mozgása "a nagy könyv szerint" fejlődött, nyugodt, érdeklődő baba volt.

Nyirokcsomógyulladás és fekélyek


Elöljáróban annyit mondanék magamról, hogy molekuláris biológus vagyok. Bárki, aki számára kiderült, hogy elkötelezett vagyok a homeopátia iránt csodálkozott. Csodálkozott, hogy egy kutató idézem „hogy használhat olyan gyógymódot, ahol laktóz és víz a hatóanyag”?

Nem alszik a baba


2007-ben megszületett első várva várt gyermekünk. Azt gondoltuk, hogy minden szép és kerek lesz, a gyermek majd eszik és alszik.

Arcüreggyulladás


A volt férjemmel történt, aki nem igazán hitt a homeopátiában. (szerencsére azt hagyta, hogy a gyerekeket azzal gyógyítsam)

Bélfertőzés


A homeopátia valóban gyorsan és kíméletesen képes gyógyítani, akut betegségekben ez egészen döbbenetes!

Sportsérülések


Nagyfiam kosárlabdázik, és ahogy az lenni szokott, időnként úgy megrándul az ujja a labda elkapásánál, hogy pár óra alatt fájdalmasan bedagad, írni sem tud vele. Azelőtt, hogy homeopátiás gyógyszert szedett volna, kellett neki 2-3 nap, mire használni tudta a kezét, pedig próbálkoztunk borogatni… Tovább

Homloküreg gyulladás


Először egy üzleti úton repülővel utazva jelentkezett a következő panaszom. Leszálláskor többször is éles nyilalló fájdalom hasított a homlokomba, mintha valami nagy nyomás szét akarná feszíteni. Nagyon kellemetlen volt és kicsit ijesztő is, mivel előtte sosem éreztem hasonlót. A leszállás után… Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.