Schizophrenia homeopátiával?

2016. február 21., vasárnap

14 éves koromban diagnosztizáltak schizophrénnek – most 28 vagyok. Elkezdődött a pszichiátriai kezelések sorozata - antipszichotikum, nyugtató, altató, injekciók és ha nagyon rosszul voltam akkor pszichiátriai osztályos kezelés.

Az elmúlt 10 évben majdnem minden évben voltam kórházban. Előfordult, hogy 6-8 hónapig kellett bent maradnom. Jelenleg másfél éve kapok homeopátiás kezelést, mellette természetesen a pszichiátriai gyógyszereket is szedem, bár már jóval kisebb dózisban.

Hogy mi változott velem azóta? Több minden.

Homeopátiás kezelésem előtt  rengeteget szorongtam. Szét voltam esve, hangok irányítottak teljesen, amiket a fejemben hallottam, hatásukra órákig álltam  a falnál vagy éjszaka ijesztő helyekre kellett elmennem. Ha ellenálltam ezeknek a késztetéseknek, akkor csak elviselhetetlen szintre nőtt a feszültség bennem, amit csak pszichiátriai gyógyszerrel tudtam oldani. 

Így nagyon kevés dolgot tudtam csinálni egy nap, sokat feküdtem, aludtam. Nagyon nehezen tudtam másokkal beszélgetni, rosszul fejeztem ki magam, nem tudtam magyarázni, érvelni dolgokról, és  általában nem értettek meg.  Nagyon feszült voltam, elkeseredettnek éreztem magam és  egyáltalán nem éreztem soha boldogságot. Ha mentem az utcán folyamatosan azt hallottam, hogy az emberek rosszakat beszélnek rólam, ezért elég keveset mozdultam ki. Most már a dolgok kezdenek jó irányba fordulni. A homeopátiás gyógyszerek hatására elkezdtem nyugalmat érezni – ilyet már hosszú évek óta nem éreztem. Nyugodt boldogságot érzek. Békét. Jobban tudok  gondolkodni, könnyen eszembe jutnak dolgok, javult a kommunikálásom másokkal, ki tudom magamat fejezni. Elkezdtem újból olvasni – sokkal többet tudok olvasni és gyorsabban is megy. A versírás is jobban megy, szabatosabban fejezem ki magam, a témáim is valóságosabbak. Otthon segíteni tudok édesanyámnak, egyre több házimunkát végzek: mosás, takarítás, mosogatás. Elkezdtem főzni, és újabban vasalok is!

Egyszerűen szólva – most már oda tudok figyelni arra, amit csinálok!  Itt vagyok a valóságban. Egész nap nyugodt vagyok, jobb a kedvem, a hangulatom. Fél éve papagájokat vettem magamnak – teljesen egyedül látom el őket, sok örömet kapok tőlük. Este korábban tudok lefeküdni és hamarabb kelek fel. Tervezem, hogy a rokkant nyugdíjam mellett elmegyek dolgozni.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (4 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.