Őszi - téli betegségek homeopátiás kezelése (köhögés, rekedtség, torokfájás, orrfolyás, orrdugulás)

Ingyenes tájékoztató mindenkinek

A jelenlegi járványos időszakban eltérő szabályok vonatkoznak a lázas, légúti panaszokat mutató személyekre, mint általában. A személyes találkozások csökkentése érdekében ezekkel a panaszokkal telefonon kell jelentkezni a háziorvosnál és a háziorvos, illetve a járványügyi hatóság utasításait kell követni. Azért van erre szükség, mert a koronavírus-járványnak ebben a szakaszában már bárki hordozhatja a vírust, és bárkinek tovább adhatja a fertőzést.

A járvány alatt sincs semmi akadálya a kiegészítő terápiák, így a homeopátia alkalmazásának sem, de nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez CSAK A HIVATALOS AJÁNLÁSOK ÉS SZABÁLYOK BETARTÁSA MELLETT történhet. 

Mik a tünetek, amelyek a koronavírus-fertőzésre utalhatnak?

A betegség leggyakoribb tünetei: a láz (88%), a száraz köhögés (68%) és a fáradtság (38%).

Egyes betegeknél jelentkezhet produktív köhögés (33%), nehézlégzés (19%), torokfájás (14%), fejfájás (14%), izom- vagy ízületi fájdalom (15%), hidegrázás (11%). Ritkább tünet a hányás (5%), hasmenés (4%).

Ezek a tünetek általában enyhék vagy közepesen súlyosak (kb. 80%-ban) és fokozatosan jelentkeznek.

Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek.

Mit tegyünk tünetek esetén?
Fontos, hogy lassítsuk a járvány terjedését. 
Ezért fontos mindenkinek betartani az ajánlásokat, a szabályokat.

Maradjon otthon, ne menjen közösségbe!

Kérjük, hogy ne személyesen menjen a háziorvosi rendelőbe, hanem telefonon hívja fel háziorvosát! A háziorvos telefonon fogja kikérdezni Önt.

Ha felmerült a koronavírus fertőzés gyanúja, és

  1. a tünetei enyhék, és nem tartozik a betegség szempontjából kockázati csoportba, tehát nem igényel kórházi kezelést, akkor otthoni karanténba kerül. A háziorvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) a légúti mintavétel céljából. Ennek eredményéről a háziorvos értesíti Önt.
  2. a tünetei súlyosak (pl. nehézlégzés, tüdőgyulladás) és kórházi ellátást igényel, akkor a mentő a területileg illetékes kórház infektológiai osztályára vagy járványkórházba, vagy kijelölt intézménybe szállítja Önt, ahol az elkülönítése, az ellátása és a mintavételezés megtörténik.
    A kórházban minden szükséges vizsgálatot elvégeznek és laborvizsgálatot végeznek, amely kimutatja, hogy koronavírussal fertőzött-e vagy nem.
    Ha a laboreredmény megerősíti, hogy Ön koronavírussal-fertőzött, akkor kórházi megfigyelés alá kerül. A kezelés attól függ, hogy a betegség mennyire enyhe vagy súlyos lefolyású.

Ezen és a kapcsolódó oldalakon összefoglaljuk a lázas légúti betegségek homeopátiás kezelésének tudnivalóit. Az itt javasolt gyógyszerek NEM HELYETTESÍTIK a konvencionális orvosi kezeléseket, a higiénés előírásokat, a járványügyi intézkedések betartását.

Többet szeretne tudni a homeopátiáról? Jelentkezzen ezeken a linkeken: Homeopátia az alapellátásban és a családban vagy Kezdő alaptanfolyam online tanfolyamokra

 

Itt tekintheti meg a leginkább szóba jöhető szerek közötti tájékozódást segítő táblázatunkat. 

Link: Homeopátiás gyógyszertárak

Csatolmányok

Regisztráció

Regisztráció

Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

Koronavírus tudnivalók egyszerűen


Mindenképpen forduljon orvoshoz, amennyiben

Házipatika-javaslat és adagolási tudnivalók


Összefoglaljuk a legfontosabb ajánlásainkat

ARSENICUM - Arsenicum album - Fehér arzén


Az indiai Central Council for Research in Homoeopathy (CCRH), az AYUSH minisztérium intézménye, az influenza-szerű megbetegedések, valamint a coronavírus-fertőzés megelőzésére Arsenicum album C30 szedését javasolja: 
3 napig naponta 1x 5 golyó Arsenicum album C30.
1 hónap múlva… Tovább

PHOSPHORUS - foszfor


A Phosphorusról röviden:

LYCOPODIUM CLAVATUM - Kapcsos korpafű


A Lycopodium clavatumról röviden:

ANTIMONIUM TARTARICUM - hánytató borkő


Az Antmonium tartaricumról röviden:

KALIUM CARBONICUM - hamuzsír


A Kalium carbonicumról röviden:

GELSEMIUM - Gelsemium sempervirens - Örökzöld harangjázmin


Előfordulás: Száraz erdőkben, cserjésekben. Észak- Amerika déli részén, Közép-Amerikában. Hatóterület: Központi idegrendszer, érző és mozgató perifériás idegek, szemizmok, szív, női nemi szervek, gyomor-bélcsatorna.

EUPATORIUM PERFOLIATUM - Átnőtt levelű sédkender

EUPATORIUM PERFOLIATUM - Átnőtt levelű sédkender


Növénycsalád: Asteraceae-Fészekvirágzatúak  Előfordulás: Nedves termőhelyeken, Észak-Amerika keleti vidékén  Hatóterület: Influenza, megfázások, hólyagérzékenység, akut gyomorhurut lázas infekciók esetén.

Rhus toxicodendron - Mérges szömörce

Rhus toxicodendron - Mérges szömörce


Növénycsalád: Anacardiaceae-Szömörcefélék Előfordulás: Észak-Amerika erdeiben Vezértünetek: Feltűnő a nyugtalanság és a fájdalmak folyamatos mozgás általi enyhülése.

PULSATILLA, Pulsatilla pratensis - Mezei kökörcsin

PULSATILLA, Pulsatilla pratensis - Mezei kökörcsin


Növénycsalád: Ranunculaceae-Boglárkafélék. Előfordulás: Közép- és Kelet-Európában, száraz gyepekben, ritkás erdei fenyvesben.

BRYONIA - Bryonia cretica - Fehér földitök, gönye


Család: Cucurbitaceae- Tökfélék. Előfordulás: Cserjésekben, sövényekben, kerítések mentén ültetik is. Dél-és Közép-Európában, Észak-Afrikában.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.