Fizikai alapkutatások

Szerkezetváltozások nanotechnológiával és kutatási projektek

A homeopátiás alapkutatások igen fontos területe a nagyon magas potenciák fizikai tulajdonságainak kutatása. Egészen a legutóbbi időkig lehetett azzal érvelni, hogy az extrém magas potenciáknak nincs valódi hatásuk, és minden látszólagos homeopátiás klinikai hatás a placebohatásnak vagy nemspecifikus hatásoknak köszönhető. A legkorszerűbb technológiával, szigorú szabályok alapján kivitelezett vizsgálatok gyarapodó pozitív eredményei alapján azonban az előbbi állítások egyre kevésbé állják meg a helyüket.

A homeopátiás extrém magas hígítások új, rájuk jellemző fizikokémiai tulajdonságokra tesznek szert a potenciálási folyamat eredményeként.
2017. február 12., vasárnap

A fizikai alapkutatások átfogó megközelítéssel vizsgálják a homeopátiás nagyon magas hígítású szereket. Három fő irányban folynak kísérletek: a nanorészecskék kutatása, az oldószer (víz), valamint az elektronok viselkedése képezik a vizsgálatok tárgyát.

A homeopátiás oldatok nanorészecskéket tartalmaznak. A nanométer a méter egymilliárdod részének felel meg.
2015. október 22., csütörtök

Valójában mi is a nanotechnológia, amit már az ókorban is ismertek és alkalmaztak? Hogyan magyarázható a homeopátiás szerek működése a nanotechnológiai kutatások és ismeretek ​alapján? Az összefoglaló cikkben (pdf-ben letölthető) választ ​kap ezekre az izgalmas kérdésekre.

2010-ben igazolták anyagi részecskék jelenlétét az extrém magas homeopátiás hígításokban.
2015. október 22., csütörtök

A bombayi Indiai Technológiai Intézet (Institute of Technology) egy kutatócsoportja - a kiindulási anyagok és azok alkotórészeinek nanopartikulumai formájában megjelenő - anyagi részecskék jelenlétét mutatta ki a sokszoros hígítással készülő magas potenciájú homeopátiás szerekben.

A potenciálási folyamattal információ tárolására képes szilícium nanorészecskék kerülnek a homeopátiás oldatba.
2017. február 5., vasárnap

A homeopátiás gyógyszer előállítása során nanorészecskék keletkeznek a potenciált oldatban. Az alkalmazott gyógyszertechnológiával nanoméretű szilíciumrészecskék is kerülnek a készítményekbe. A szilícium hozzájárul az informatív jel stabilitásához és erősítéséhez, stabil önszerveződő... Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.