Fizikai alapkutatások

Szerkezetváltozások nanotechnológiával és kutatási projektek

A homeopátiás alapkutatások igen fontos területe a nagyon magas potenciák fizikai tulajdonságainak kutatása. Egészen a legutóbbi időkig lehetett azzal érvelni, hogy az extrém magas potenciáknak nincs valódi hatásuk, és minden látszólagos homeopátiás klinikai hatás a placebohatásnak vagy nemspecifikus hatásoknak köszönhető. A legkorszerűbb technológiával, szigorú szabályok alapján kivitelezett vizsgálatok gyarapodó pozitív eredményei alapján azonban az előbbi állítások egyre kevésbé állják meg a helyüket.

A homeopátiás extrém magas hígítások új, rájuk jellemző fizikokémiai tulajdonságokra tesznek szert a potenciálási folyamat eredményeként.

Fizikai alapkutatások - összefoglalás


A fizikai alapkutatások átfogó megközelítéssel vizsgálják a homeopátiás nagyon magas hígítású szereket. Három fő irányban folynak kísérletek: a nanorészecskék kutatása, az oldószer (víz), valamint az elektronok viselkedése képezik a vizsgálatok tárgyát.

A homeopátiás oldatok nanorészecskéket tartalmaznak. A nanométer a méter egymilliárdod részének felel meg.

Homeopátia, nanotechnológia, nanomedicina


Valójában mi is a nanotechnológia, amit már az ókorban is ismertek és alkalmaztak? Hogyan magyarázható a homeopátiás szerek működése a nanotechnológiai kutatások és ismeretek ​alapján? Az összefoglaló cikkben (pdf-ben letölthető) választ ​kap ezekre az izgalmas kérdésekre.

2010-ben igazolták anyagi részecskék jelenlétét az extrém magas homeopátiás hígításokban.

Új megvilágításban a homeopátiás magas potenciák


A bombayi Indiai Technológiai Intézet (Institute of Technology) egy kutatócsoportja - a kiindulási anyagok és azok alkotórészeinek nanopartikulumai formájában megjelenő - anyagi részecskék jelenlétét mutatta ki a sokszoros hígítással készülő magas potenciájú homeopátiás szerekben.

A potenciálási folyamattal információ tárolására képes szilícium nanorészecskék kerülnek a homeopátiás oldatba.

A szilícium szerepe a homeopátiás nanotechnológiában


A homeopátiás gyógyszer előállítása során nanorészecskék keletkeznek a potenciált oldatban. Az alkalmazott gyógyszertechnológiával nanoméretű szilíciumrészecskék is kerülnek a készítményekbe. A szilícium hozzájárul az informatív jel stabilitásához és erősítéséhez, stabil önszerveződő… Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.