Simile - homeopátiás szaklap

Negyedévente megjelenő szakmai folyóirat.

Kiadványunk a magyarországi homeopátiás közösség szakmai publikációit jelenteti meg, és a legfontosabb nemzetközi trendekről is olvashat folyóiratunkban.

SIMILE ELŐFIZETÉS

Simile - 2019. Tél 26. évfolyam 4. szám

2019. december 18., szerda


Elérkeztünk a homeopátiás birodalmakat körbejáró sorozatunk utolsó számához, melyben a nozódák és a szarkódák kapják a központi szerepet. Kiváló magyar szakemberek osztják meg velünk saját tapasztalataikat, gondolataikat a témában. A nozódák kórokozókból, beteg szövetekből vagy olyan patológiás... Tovább

Simile - 2019. Ősz 26. évfolyam 3. szám

2019. október 7., hétfő


Őszi számunkban az állati birodalommal kapcsolatos cikkekkel szeretnénk intellektuális örömöt és tanulási lehetőséget kínálni. Fontos célkitűzésünk, hogy lapunk hasábjain az tükröződjön, ahogyan a mi homeopátiás közösségünk dolgozik és gondolkodik. Ezért büszkék vagyunk arra, hogy ennek a... Tovább

Simile - 2019. Nyár 26. évfolyam 2. szám

2019. július 1., hétfő


Jelen a számunk cikkei a növényi birodalomról szólnak. Jó olvasást és pihentető, feltöltődést hozó nyarat kívánunk kedves olvasóinknak!

Simile - 2019. Tavasz 26. évfolyam 1. szám

2019. április 8., hétfő


A periódusos rendszer sorainak témáit alapul vevő sorozatunkat lezártuk, és a 2019-es évvel egy újabb tematikus sorozatba kezdünk. Az év négy Simile kiadványa a négy fő birodalomból vett szereket mutatja majd be. A mostani számunkba az ásványi birodalom szereiről és a velük való gyógyításokról... Tovább

Simile - 2018. Tél 25. évfolyam 4. szám

2019. január 7., hétfő


Elérkeztünk a második éve tartó, a periódusos rendszer sorai által meghatározott homeopátiás rendszerszemléleti gondolkodáson alapuló tematikus sorozatunk utolsó számához. A hatodik sor, mely a jelenlegi szám cikkei közötti összefűző erő, persze nem az utolsó sora periódusos táblának, de a... Tovább

Simile - 2018. Ősz 25. évfolyam 3. szám

2018. szeptember 30., vasárnap


Miután a nyári szám előszavában már adtunk egy részletesebb listát az 5. soros szerek legfőbb jellemzőiről, itt most nem maradt más feladatunk, mint megadni az izgalmasnál izgalmasabb cikkek listáját.

Simile - 2018. Nyár 25. évfolyam 2. szám

2018. június 30., szombat


Aki odafigyelt a Simile tartalmára az utóbbi másfél évben, az arra számíthat, hogy az első, második, harmadik és negyedik sor témáinak és szereinek bemutatása után ebben a számban az 5. sor szerei kerülnek majd sorra. Bár lényegében követjük az eddigi sorozatot, mégis szolgálunk némi... Tovább

Simile - 2018. Tavasz 25. évfolyam 1. szám

2018. március 30., péntek


A periódusos rendszer sorait alapul vevő sorozatunkat folytatva, elérkeztünk azoknak a cikkeknek a bemutatásához, amelyek a 4. sor szereiről, vagy az ezen szerek által meghatározott témákról szólnak.

Simile - 2017. Ősz 24. évfolyam 3. szám

2017. szeptember 25., hétfő


Simile - 2017. Nyár 24. évfolyam 2. szám

2017. augusztus 7., hétfő


A periódusos rendszer első sora: Hidrogén, Hélium, baktériumok, vírusok. Nanorészecskék és egy Bálint csoport.

Simile - 2017. Tavasz 24. évfolyam 1. szám

2017. június 5., hétfő


A homeopátia hálózati modellezése az információelmélet alapján - 1. rész - KUTATÁS
Cystitis, urethritis - az égető probléma - MATERIA MEDICA ÉS ESETEK 
Macskafélék - erő és függetlenség - MATERIA MEDICA ÉS ESETEK

Simile regisztráció

Fizessen elő negyedévente megjelenő homeopátiás szakmai folyóiratunkra!

Tematikus számainkat egy- egy téma köré csoportosítjuk. Nyomon követheti a hazai és nemzetközi homeopátiás élet legfontosabb újdonságait, olvashat esetleírásokat, materia medica cikkeket, megismerheti a legfrissebb tudományos újdonságokat és a hazai homeopátiás élet jeles képviselőivel készült interjúkat.

Impresszum - Simile - Negyedévente megjelenő homeopátiás szaklap - HU ISSN 1218-8271 (a nyomtatott változatra vonatkozik)
Kiadja: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület
Székhely: 1115 Bp. Ballagi Mór  utca 8. I/8.
Kiadásért felel: dr. Gál Adrien
Előfizetési díj egy évre: 5800.- ft tagoknak. Nem tagoknak 6800.- ft.
Megjelenés: évente 4 alkalommal.
Főszerkesztő: Pocsaji Ágnes
Szerkesztőségi tagok: dr. Gál Adrien, dr. Herczeg Márta, dr. Katona Edit, dr. Radnai Andrea, dr. Tóth Marian
Olvasószerkesztő: dr. Herczeg Márta
Technikai háttér: Szerafstúdió Bt.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.