Nyirokcsomógyulladás és fekélyek

2015. március 2., hétfő

Elöljáróban annyit mondanék magamról, hogy molekuláris biológus vagyok. Bárki, aki számára kiderült, hogy elkötelezett vagyok a homeopátia iránt csodálkozott. Csodálkozott, hogy egy kutató idézem „hogy használhat olyan gyógymódot, ahol laktóz és víz a hatóanyag”?

Miért is ne használna? Nem kell mindent látnunk, ami jó nekünk. Napi 8 órában víztiszta oldatok szinte láthatatlan mennyiségeit pipettázom össze, aztán jutalom gyanánt láthatok egy fluoreszkáló csíkot az UV fény alatt, vagy leolvashatok egy számot a monitorról, annak bizonyítékaként, hogy működött a kísérletem. Mi a különbség? A nekem leggyakrabban feltett kérdés: „és te hiszel benne?”. Nem, nem „hittem benne”, hanem teljesen szkeptikusan a homeopátiával (és a homeopatámmal) való első találkozásom alkalmával megtapasztaltam, hogy jó, de ez egy másik történet. Tehát nem hinni kell benne, hanem megfelelően használni, egy jó homeopata irányításával. És akkor íme, az én történetem:

Az idei téli betegség szezont elmondhatom, hogy jól megúsztam. Habár bölcsődés kislányom és tőle a férjem is válogatott nyavalyákat szedtek össze, engem valahogy elkerültek. De mint mindig, amikor az ember fellélegezhet egy kicsit a szezon végén, beütött a krach. Március elejére elfáradtam, de úgy rendesen. Gondoltam én, hogy biztos tavaszi fáradtság, meg elég nagy volt a nyomás is rajtam. Szokták mondani, hogy a test jelez. Igen, jelzett, csak én nem vettem komolyan. Egyre tudtam csak gondolni, hogy cirka 5 hét múlva elutazunk a férjemmel időtlen idők óta egy hosszú hétvégére csak ketten, addig valahogy ki kell bírnom. De Természet Anyánk közbe szólt. Szombat reggel volt, mentem bevásárolni és éreztem, hogy a jobb fültőnél lévő nyirokcsomóim érzékenyek. Még elintéztem a háztartást, de délutánra már a padlón voltam. Fájtak a csontjaim,  ízületeim a lábamban, a derekam és a medencecsontom is sajgott. Mindezeket görcsös fejfájás és láz tetézte két nagy hólyaggal a számban. Gondoltam, hogy ugyan az influenza szezonnak már vége, de csak sikerült összeszednem. Éjszakára lement a lázam és reménykedtem, hogy ennyi volt az egész. Tévedtem! Másnap reggel minden kezdődött elölről. Délután csak feküdni tudtam, annyira gyenge voltam, sajgott a fejem, lázam is volt és a jobb fültő alatti nyirokcsomóim kb. diónyi nagyságúra duzzadtak. Persze dolgozni menni kell hétfőn, ez nem kétséges, de addigra a bal oldalon is óriásira duzzadtak a nyirokcsomóim, fájtak és folyamatosan 40 fokos lázam volt. A felső fogínyem begyulladt, a gyulladás napról-napra terjedt a fogsorom mentén. A keddet még valahogy túléltem (utólag fogalmam sincs, hogyan), mert a nyirokcsomóim egyre csak nőttek és nőttek, a sebek a számban virultak, a fogínygyulladás is egyre aggasztóbb szintet ért el. Döntöttem, muszáj lesz orvoshoz mennem, mert nem bírom tovább: vérvétel, szerológiai vizsgálat, szigorú pihenés, no és az elmaradhatatlan homeopátiás terápia következett. Állapotomat érzékelteti az a tény, hogy esetlegesen beígértek egy „wellness programot” is a Fertőző Osztályon. Nagyon bíztam homeopata orvosomban, aki az alapos anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat mellett „kezelésbe” is vette mind a nyirokcsomóimat, mind a sebeimet.

Napi szinten tartottuk a kapcsolatot és természetesen szigorú ellenőrzés mellett szedtem a homeopátiás szereket és csak azokat! Még 1-2 nap szenvedés, azután hirtelen elmúltak az első nagy hólyagok a számban és a nyirokcsomóim is kisebbek lettek, lázam sem volt már, és a fogínyem is kezdett rózsaszínessé válni. Puha dolgokat már össze tudtam csócsálni, mert napokig semmi nem ment le a torkomon, illetve a számon. Éreztem, hogy szépen lassan elindultam kifelé ebből a borzalomból. Közben a vérképem is megérkezett, de a vírusos fertőzésre utaló gyulladásos jeleken kívül semmi egyéb nem látszott. A szerológiával sem lettünk okosabbak, bár ahogy a homeopatám mondja a „negatív eredmény is mindig eredmény”.

A történetem azt hiszem semmi nem illusztrálja jobban, mint az a tény, hogy egy -az akadémiai orvoslás által is vírusosnak véleményezett és csak tüneti szerekkel gyógyítható- betegségből kizárólag homeopátiás szerek szedésével teljesen meggyógyultam. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, mennyire hálás vagyok a Doktornőnek és a homeopátiának is.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.