Szakirodalom

Szeretne alaposabban elmélyedni a homeopátiában?

Egyesületünk kiadványai közül kiemelendő "A homeopátia kézikönyve" mely átfogó képet nyújt az alapelvekről és a gyakori betegségek homeopátiás kezeléséről. Az Organon 6. kiadása alapmű. Oldalunkon megtalálhatja a magyar nyelvű kiadványok átfogó listáját és a nemzetközi szakirodalom fontos kiadványait. 

Sohasem késő! - Életmód-változtatás a homeopátia segítségével - Dr. Horváth Katalin

Könyvajánló - Sohasem késő!


Ugye nem szeretné életének hátralévő részét betegen, szenvedve, testi-lelki nyomorúságban tölteni? Életmód-változtatás a homeopátia segítségével - Dr. Horváth Katalin könyve

Könyvajánló


Ezt a könyvet a hétköznapok íratták velem  - A hozzám forduló daganatos betegek kezelése során egyre több és több információra volt szükségem. Az összegyűjtött jegyzeteim között állandóan keresgélnem kellett. Ezért egybe szerkesztettem, akkor 34 oldalt tett ki.... És bővítettem és… Tovább

Dr. Horváth Katalin: Módszertan a klasszikus homeopátiában


A könyvben tárgyalt fő témák: esetismertetés, esetanalízis, gyógyszerelés (potenciaválasztás, adagolás), esetkövetés, esetismertetések

Könyvismertető


Az októberi szemináriumon megtekinthetők és kaphatók lesznek dr. Sankaran és néhány más indiai szerző művei. Az alábbi összeállítással a sok hasznos könyv közötti tájékozódást szeretnénk segíteni.

A növények is szépen gyógyulnak homeopátiával


Mindegy, hogy kártevő, baktérium, vírus, gomba vagy sérülés okozza a bajt. A homeopátia a növények esetében is megbízható segítséget nyújt. Mindehhez pedig egy nagyon jó segítséget kaptunk. Megjelent magyarul is Christiane Maute: Növénygyógyítás homeopátiával című könyve.

A homeopátia enciklopédiája - Andrew Lockie


A Pannonica Kiadó és az Athenaeum 2000 Könyvkiadó Kft. közös kiadványa, 2. bővített kiadás, 2007

Homeopátia a természet és társadalomtudományok tükrében

Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében


Összefoglaló művet tart kezében az olvasó, mely a több mint 200 éve fennálló, az orvostudomány önálló ágaként működő homeopátia kapcsolatát mutatja be a tudomány többi területével.

Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében (2012)


Örömmel tudatom, hogy tanulmányom a "Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében" címmel már elérhető, tudományos kutatás vagy egyéni tanulás céljából szabadon olvasható az Országos Széchenyi Könyvtár elektronikus könyvtárában! Tanuljatok, olvassátok, osszátok meg!

Homeopátiás zsebkönyv szülőknek


Ha hiteles forrásból, a mindennapi gyakorlatban felmerülő kérdéseikre keresik a választ gyermekeik otthoni homeopátiás kezeléséhez, akkor a legjobb könyvet tartják a kezükben!

Daganatos betegségek kezelésének homeopátiás lehetőségei - Jónás Eszter

Daganatos betegségek kezelésének homeopátiás lehetőségei


A könyv áttekintést ad a daganatos megbetegedésben szenvedők homeopátiás kezelési lehetőségeiről. Megismerhetjük néhány neves homeopata - Hahnemann, Burnett, Jones, Schlegel, Clarke, Master, Spinedi, Ramakrishnan és Schepper - kezelési módszereit.

Az újszülöttek és a kisbabák homeopátiás kezelése


Ha a szülők a fogantatás ideje előtt fél-egy évvel homeopátiás kezelésben részesülnek, igen sok bajtól, különösen az örökletes betegségektől óvhatják meg gyermeküket. A gyermekek láthatóan egészségesebbek lesznek.

Az anya lelkiállapotának hatása születendő gyermekére


Ebben a kis füzetben rövid áttekintést adok arról, hogyan hat az édesanya lelkiállapota a magzatra. Mind a mai napig kevéssé ismert az emberi elme működése, de az édesanya és gyermeke testi állapotára való hatása egyértelműen megfigyelhető.

Homeopátia és keresztény hit


Fontos ez a könyv, mert keresztény részrõl, orvosok és betegek között is sok a zavar a tekintetben, hogy élhetnek-e ezzel a gyógymóddal. Az orvosi-szakmai kérdés, hogy hatékony-e a homeopátia, összekeveredik a hitbeli kérdéssel.

Mit (t)ehetek az egészségemért?


A jegyzet segítséget kínál a daganatos betegség kialakulásának megelőzésében és a daganatos beteg diétájának összeállításában.

Vigyázat: orvos!


A tradícionális nyugati orvoslás zsákutcába jutott! A modern gyógyítás, amely gyakorta csak tanácstalanul javítgat valamit a szimptómákon, nem egészségessé tesz bennünket, hanem betegebbé. Ha az orvoshoz fordulót derék tablettanyelővé degradáljuk, ott hagyjuk a beteg embert a csatamezőn.

Organon

Organon


A homeopátiás gyógyítás elvi alapjait tartalmazó könyvet tartja kezében az Olvasó. Mit mond egy kétszáz évvel ezelőtt íródott orvosi mű a XXI. század emberének és orvosának?

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.