Borderline személyiségzavar homeopátiával

2016. június 9., csütörtök

Borderline személyiségzavar homeopátiával

Pszichiátria betegek széles körében alkalmazható a homeopátiás kezelés kiegészítő módon, illetve enyhébb esetekben akár önálló kezelésként is.

Tapasztalatom szerint a homeopátiás kezelés segít a páciens mélyebb probléma megértésében, akár kioldhat mély, ösztönösen jelentkező destruktív reakciókat, javíthatja a hangulatot, oldhatja a szorongást. Az idevezető út, azonban kacskaringós lehet: sok esetben nem az első homeopátiás gyógyszer adja a megoldást. Hangsúlyozom, hogy személyiségzavar, schizophrénia diagnózisnál csak az allopátiás gyógyszeres kezelés mellett, kiegészítő módon alkalmazható a homeopátia.

Javaslom minden pszichiátriai betegnek a homeopátiát akár önálló, akár kiegészítő kezelésként, és javaslom pszichiáter kollégáknak a homeopátiás gyógyítás elsajátítását, mert új  terápiás lehetőségek tárháza bontakozik ki ezzel a módszerrel.

dr. Gál Adrien


Borderline személyiségzavar homeopátiával

Szkeptikus reménnyel kerestem fel a homeopata, egyben pszichiáter szakorvosnőt, hogy a pszichoterápia és az allopátiás gyógyszerek mellett kiegészítő terápiát vezessen.

Panaszaim, tüneteim között a lelki gondok gazdag tárháza található: hangulati zavarok, szorongás, öndestrukció, kapcsolati és életvezetési nehézségek, evészavarok avagy a borderline személyiségzavar nálam jelentkező csatatere.

Állapotom azóta szépen javul, könnyebben, mint korábban. A kezdeti homeopátiás szerválogatás után viszonylag hamar jelentkeztek az első sikerek. Sikerült jelentősen csökkenteni a klasszikus gyógyszereket és van lehetőség, hogy a nehezebb pillanatokban a homeopátia eszközeihez nyúljak. Pár hónapja ismét megbizonyosodtam róla, hogy milyen különbséget jelent a hogylétemben a homeopátia. Kórházi tartózkodás alatt szünetet kellett tartanom a homeopátiás kezelésben és ekkor ismét kimaradozott a menstruációm, ami a homoepátiás golyók folytatása után gyorsan rendeződött. A panaszok enyhülnek, egyre jobban képes vagyok önmagam boldogságáért tenni és a konzultációk ahhoz is hozzájárulnak, hogy sikeresebben kommunikáljak. A doktornő biztatása is sokat jelent. Mindenkinek szívből ajánlom a homeopátia alkalmazását pszichés problémák esetében is.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (10 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.