Randomizált kontrollált vizsgálatok (RCT), adatbázisok

Az elmúlt évtizedekben a legmagasabb tudományos standardok alapján végzett kutatási projektek eredményeit publikálták vezető nemzetközi orvosi folyóiratok.

A homeopátiás kezelés hatékony legalább 35 féle betegségben a klinikai vizsgálatok szerint.

Randomizált kontrollált vizsgálatok (RCT), adatbázisok - általános ismertető


A homeopátia hatékonyságát RCT-k is igazolják. Rövidítve RCT-nek nevezik a véletlen besorolású, kontrollált klinikai vizsgálatot. Homeopátiás RCT-k különféle gyűjteményei megtalálhatók a cikk végén.

A menopauzális depresszió homeopátiás kezelésének vizsgálata


Az egyénre szabott homeopátiás kezelés és a fluoxetin hatásos kezelésnek bizonyult a menopauzában lévő nők depressziójában 6 hetes kezelése során.

Robert Medhurst, ausztrál homeopata cikkgyűjteménye

Tudományos homeopátiás vizsgálatok cikkgyűjteménye


Robert Medhurst ausztrál homeopata válogatása 449 absztraktot tartalmaz. 2016 augusztusáig dolgozza fel a homeopátiával kapcsolatos humán, állati, növényi és in vitro tudományos vizsgálatokat. A vizsgálatokat olvasva láthatjuk, hogy a homeopátia pozitív hatását valójában számos, jól megalapozott… Tovább

130 publikáció vizsgálja a homeopátia eredményességét rangos orvosi lapokban, különféle betegségekben .

Tudományos homeopátiás vizsgálatok gyűjteménye


Dr. Nancy Malik honlapján több, mint 130 cikk sorakozik a homeopátia hatékonyságát igazolva (2011-ig bezárólag). 45 cikk teljes terjedelmében olvasható, letölthető. A homeopátiás kezelést különféle betegségekben alkalmazták, a teljesség igénye nélkül ezek közül megemlítünk néhányat: asztma,… Tovább

A hagyományos RCT vizsgálatokat mesterségesen leszűkített betegcsoportokon végzik, eredményük sokszor nem alkalmazható a való életben.

Melyek az RCT-k előnyei és korlátai?


A kutatók megszokták az olyan RCT-ket, ahol "egyazon gyógyszer kell minden betegnek”. Ezek a kísérletek ugyan mérhetővé teszik a gyógyszerhatást, de kérdés, hogy eredményük alkalmazható-e a való életben.

Mennyire hatásosak az orvosi beavatkozások?

Mennyire hatásosak az orvosi beavatkozások?


Az orvosi beavatkozások feléről nem tudjuk, milyen hatásúak, és szinte az összes orvosi gyógymód hatása, hatékonysága vitatható független felmérések alapján A helyzet se nem jobb, se nem rosszabb homeopátiás beavatkozások esetén, mint bármely más orvosi eljárásnál. Messze jár az orvostudomány a… Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.