Epehomok és visszértágulat

2017. október 26., csütörtök

Marci

Nekem - számos kisebb eseten kívül - két komolyabb betegségben is teljes gyógyulást hozott a homeopátia. Az első eset tizenkét éve történt. 2005 februárjában egy teljes hónapon át beteg voltam hányásos, hasmenéses tünetekkel. Nem sok választott el a kiszáradástól, és nagyon legyengültem a végére.

A betegséget egy alapos orvosi kivizsgálás követte. A hasi ultrahangnál kiderült, hogy epehomokom van: az epehólyag kétharmad részig tele volt homokkal. A diagnózis egyrészt meglepett minket, mert akkor csak 16 éves voltam (és az epekő egyébként is gyakoribb a nőknél mint a férfiaknál), másrészt magyarázatot adott, ha az egy hónapos betegeskedésre nem is, de számos korábbi emésztési panaszomra és tünetemre. Megkérdeztük az orvost, hogy mit lehet tenni: azt válaszolta, hogy semmit, meg kell várni, amíg kő lesz belőle, és akkor majd ki kell operálni. Ebbe nem nyugodtunk bele, és homeopatához fordultunk (Kürti Katalinhoz, akihez akkor már évek óta járt a családom). Egy hosszú beszélgetés után két szert kaptam: egy tünetit és egy alkatit. Az egyik a Licopodium volt, nem emlékszem, hogy melyik, valószínűleg az alkati. Elkezdtem szedni a két szert, és mellette még a Mecsek cég epehajtó gyógyteáját ittam. Fél év múlva a kontroll ultrahang azt mutatta, hogy az epehólyag teljesen üres, nyoma sem volt a homoknak. (Kíváncsiságból idén is csináltattam egy ultrahangot, és a betegség azóta sem tért vissza.)

A másik eset talán tavaly történt, szintén február táján. (Azért nem emlékszem pontosan, mert a homeopátia hetek alatt megszüntette a problémát.) A diagnózis herevisszértágulat volt, ami nemcsak az állandó kellemetlen érzés miatt volt elkeserítő, hanem azért is, mert infertilitással fenyeget. A orvos szerint az egyetlen megoldás itt is a műtét lett volna, de az is csak időlegesen. Ismét a homeopátia maradt az utolsó reményünk: telefonon konzultáltam a doktornővel, aki Hamamelis virginiana szedését javasolta. Emellett még piros bogyós erdei gyümölcsök őrleményét fogyasztottam, amiről szintén azt tartják, hogy jó hatással van az erekre. Már a homeopátiás kúra vége előtt teljesen megszűntek a panaszaim (olyannyira, hogy el se mentem kontroll vizsgálatra), és azóta sem tértek vissza.

Kísérleti szempontból mindkét eset rossz példa, hiszen a homeopátiás készítmények mellett mást is használtam, ugyanakkor mindkettő fényesen illusztrálja, hogy a hagyományos orvoslás által gyógyíthatatlannak tartott betegségek gyorsan, fájdalommentesen, mellékhatások nélkül gyógyíthatóak természetgyógyászati módszerekkel.

 

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 3.9 (10 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.