Homeopátia - anno

A homeopátia nemzetközi és magyar története orvostörténeti szempontból is fontos olvasmány. Homeopátia anno rovatunkban érdekes történeteket olvashat régi nagy homeopata orvosok praxisából.

2017. február 27., hétfő
Argenti Döme a "váci csodadoktor"

Argenti Döme a "váci csodadoktor"


Argenti Döme egyike volt a magyar orvos történet azon egyéniségeinek, akinek élete és munkássága kivívta hazánknak a nemzetközi tekintélyt és elismertséget.

2015. november 22., vasárnap
A homeopátia hercegnője - Melanie Hahnemann

A homeopátia hercegnője - Melanie Hahnemann


A homeopátia nagyjait bemutató sorozatunkban vázolt életrajzok nem lennének teljesek, ha nem szólnánk női homeopata orvosokról is, akiknek tevékenysége legalább annyira jelentős, mint a kortárs férfiaké. A sort a hölgyek legelső és egyben legnagyobb képviselőjével kezdjük, akinek szerepe sokszor... Tovább

2015. augusztus 5., szerda

Sue Young Histories - Biographies of Homeopaths


Sue Youg angol homeopata honlapját szeretnénk az olvasók figyelmébe ajánlani. 

2015. április 21., kedd
Almási Balogh Pál (1794-1867)

A XIX. század első felének nagy homeopata orvosegyéniségei (folytatás)


Fáradhatatlan orvosi és kulturális szervező munkájával érdemelte ki a fiatalabb homeopata nemzedékek és a kortársak feltétlen tiszteletét. Valódi reformkori polihisztor volt, aki sokoldalú műveltségét a nemzeti felemelkedés érdekében használta fel. 1825-ben, fiatal orvosként németországi körútra... Tovább

2015. április 20., hétfő

A XIX. század első felének nagy homeopata orvosegyéniségei


Az első, úttörő nemzedékből nagy tekintélye volt Forgó Györgynek (1787-1835). 1820-ban, már gyakorló orvosként tért át a homeopátiára. Elősegítette az Organon magyar fordításának létrejöttét, és véleményét a hivatalos orvosi szervek is figyelembe vették a kolerajárvány elleni védekezés kapcsán... Tovább

2015. április 19., vasárnap
Argenti Döme

Kászonyi Dániel: Magyarhon négy korszaka: Torokgyík (részlet)


A részlet egy diftériás kislány sikeres homeopátiás gyógyításának a történetét írja le. Argenti Döme akkori, nagyhírű homeopata orvos személyisége is hitelesen mutatkozik meg. Látványos a homeopátiába vetett magától értetődő bizalom megnyilatkozása.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.