Homeopátia - anno

A homeopátia nemzetközi és magyar története orvostörténeti szempontból is fontos olvasmány. Homeopátia anno rovatunkban érdekes történeteket olvashat régi nagy homeopata orvosok praxisából.

Argenti Döme a "váci csodadoktor"

Argenti Döme a "váci csodadoktor"

2017. február 27., hétfő


Argenti Döme egyike volt a magyar orvos történet azon egyéniségeinek, akinek élete és munkássága kivívta hazánknak a nemzetközi tekintélyt és elismertséget.

A homeopátia hercegnője - Melanie Hahnemann

A homeopátia hercegnője - Melanie Hahnemann

2015. november 22., vasárnap


A homeopátia nagyjait bemutató sorozatunkban vázolt életrajzok nem lennének teljesek, ha nem szólnánk női homeopata orvosokról is, akiknek tevékenysége legalább annyira jelentős, mint a kortárs férfiaké. A sort a hölgyek legelső és egyben legnagyobb képviselőjével kezdjük, akinek szerepe sokszor... Tovább

Sue Young Histories - Biographies of Homeopaths

2015. augusztus 5., szerda


Sue Youg angol homeopata honlapját szeretnénk az olvasók figyelmébe ajánlani. 

Almási Balogh Pál (1794-1867)

A XIX. század első felének nagy homeopata orvosegyéniségei (folytatás)

2015. április 21., kedd


Fáradhatatlan orvosi és kulturális szervező munkájával érdemelte ki a fiatalabb homeopata nemzedékek és a kortársak feltétlen tiszteletét. Valódi reformkori polihisztor volt, aki sokoldalú műveltségét a nemzeti felemelkedés érdekében használta fel. 1825-ben, fiatal orvosként németországi körútra... Tovább

A XIX. század első felének nagy homeopata orvosegyéniségei

2015. április 20., hétfő


Az első, úttörő nemzedékből nagy tekintélye volt Forgó Györgynek (1787-1835). 1820-ban, már gyakorló orvosként tért át a homeopátiára. Elősegítette az Organon magyar fordításának létrejöttét, és véleményét a hivatalos orvosi szervek is figyelembe vették a kolerajárvány elleni védekezés kapcsán... Tovább

Argenti Döme

Kászonyi Dániel: Magyarhon négy korszaka: Torokgyík (részlet)

2015. április 19., vasárnap


A részlet egy diftériás kislány sikeres homeopátiás gyógyításának a történetét írja le. Argenti Döme akkori, nagyhírű homeopata orvos személyisége is hitelesen mutatkozik meg. Látványos a homeopátiába vetett magától értetődő bizalom megnyilatkozása.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.