Sportsérülések

2015. március 1., vasárnap

Nagyfiam kosárlabdázik, és ahogy az lenni szokott, időnként úgy megrándul az ujja a labda elkapásánál, hogy pár óra alatt fájdalmasan bedagad, írni sem tud vele. Azelőtt, hogy homeopátiás gyógyszert szedett volna, kellett neki 2-3 nap, mire használni tudta a kezét, pedig próbálkoztunk borogatni, jegelni is.

Persze, annak örült, hogy olyankor nem kell leckét írnia, "felmentést kapott".

Ennek a "szép világnak" lett vége, amikor a sérülések királynőjét, a homeopátiás Arnicát vetettem be nála. Ez egy fantasztikus elsősegély szer, minden házipatikában ott volna a helye! Ma, pár éves homeopátiázás után ez már úgy zajlik otthon, hogy a gyerek, ha sérülten jön haza edzésről, kéri az Arnicát (én 1-2 adag C30-at szoktam adni aznap). Másnap kutya baja, ezért be sem hajlandó venni több adagot a szerből! Igaz, hogy így nem mentesül a leckeírás alól, cserébe viszont ki tudja kanalazni a levest, meg elvágni a húst! Egy sportoló kamasznál pedig ez sem utolsó szempont!

Méghogy a homeopátia placebo! Én is számtalanszor szedtem már az Arnicát, mert elég aktívan sportolok. Ami azelőtt hetekig gyógyult nálam, ma néhány nap! Pedig én sem leszek már fiatalabb. Mindez fillérekbe kerül (2 adag Arnica kb. 60 forint)! Nem tudom, ilyent tud-e a hagyományos orvoslás.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.