Betegségek A-Z-ig

A homeopátiás kezelés egyénre szabott, ezért az oldalainkon feltüntetett terápiák csak tájékoztató jellegűek.

Az itt olvasható terápiás javaslatok nem helyettesítik az orvossal történő konzultációt. Az öndiagnózisnak és öngyógyításnak komoly korlátai vannak, ezért kérjük, hogy panaszaival forduljon homeopátiás orvoshoz!

A jászberényi Szent Erzsébet Kórház szülészeti osztályán végzett homeopátiás tevékenységünk áttekintése


Homeopátiás „történelmünk” 17 évre nyúlik vissza. Kezdő impulzusát a Nemzetközi Homeopátiás Orvosi Liga 2000-ben megrendezett X. Kongresszusán való részvételem és az ott hallot szülészetet érintő előadások jelentették.

Téli úti patika


Januárban az influenza mellett a síszezon is beindul, és örülhet az, aki a havas leejtőn csúszkálva megússza a letaglózó vírustámadást. Ilyenkor az alpesi lankák, korcsolyapályák, sí centrumok telnek meg a téli sportok kedvelőivel.  

SNI autizmus kezelése homeopátiával: placebó, átverés, szélhámosság?


Amikor „alvásbaleseti” sérülés miatt néhány hétig nem lehetett mozgásos kezelésben részesíteni az SNI autisztikus gyerekemet, elmentünk egy naiv és materialista tudománytalan „placebó” szakemberhez… Ezzel igazán nincs sok vesztenivalónk! Egyedül a tüneteket veszíthetjük el!

A pénz nem boldogít?


A pénz van, akit boldogít, és van, akit nem. De vajon mit okozhat a pénztelenség, szélesebb értelemben az anyagi problémák?

Boldog Karácsonyt kívánunk


Karácsonykor az ünnepi vacsorák, ebédek sorában bizony gyakran feladjuk azokat az egészséges táplálkozásra vonatkozó elveket, amelyeket általában az év többi napján követünk. Ilyenkor még a legmakacsabbak is leállnak egy időre a fogyókúrával – és ez tulajdonképpen nem is elítélendő.

Felkészülés a téli betegségekre - influenza megelőzés


A hideg, nedves időjárás beálltával elkezdődnek a hurutos, náthás betegségek és azok szövődményei. A kórokozók legtöbbször vírusok, ritkábban baktériumok, amelyek cseppfertőzéssel terjedve kisebb, nagyobb közösségekben pillanatok alatt végigfutnak.

Karácsonyi házipatika - avagy mit NE hozzon a Jézuska!


Az angyalvárás izgalmaira bevált szer a Coffea, amikor az örömteli várakozástól nem tud aludni gyermekünk és felpörögve várja a nagy napot.

Pszichiátria homeopátiával


Az elmúlt hétvégén egy teljesen más világba csöppentem. Olyan világba, ahol a pszichiátriai betegek meggyógyulása tény és evidencia. Olyan világba, ahol a páciens kinyílik az orvosa felé, és a legmélyebb érzéseket árulja el magáról. Ahol az orvos a páciense mimikájából, kézmozdulatából,… Tovább

A bánat, gyász feldolgozása homeopátiával


Mindenkiért kiket nem láttunk már régen, / Akik velünk együtt ünnepelnek az égben, / Kiknek őrizgetjük szellemét, / Mindenkiért egy-egy gyertya égjen - Demjén Ferenc: Gyertyák

Az immunrendszer erősítése homeopátiával az őszi-téli hónapokban


A homeopátia kiváló lehetőség a náthás, hurutos betegségek megelőzésére! Nem kell tétlenül várni a vírusok támadását, ha van otthon homeopátiás házi patikánk és persze van egy kis alaptudásunk a jól bevált indikációkkal kapcsolatban.

Csak nehogy engem feleltessenek!


Az új óvodába, iskolába való beszokás nehézségeinek átvészelése után sem mindenkinél süt ki a nap az égen. Nagyon sok gyermek szenved tartós szorongástól az iskolában. A hosszan tartó szorongás önértékelési zavarokhoz vezet, és nagyon gyakran testi betegségeket is okoz.

Anya, nem akarok óvodába menniiiiii!


Szeptember elején egyre több szülő keres meg bennünket azzal a kérdéssel, hogyan lehetne megelőzni az óvodakezdés „lelki ártalmait” homeopátiás kezeléssel. Milyen szert adjanak, hogy a gyerek ne tiltakozzon, ne sírjon induláskor, elváláskor, jól érezze magát a közösségben, ne úgy induljon a nap… Tovább

Szigeti veszedelmek


2015. augusztus 10-n 23. alkalommal indul a Sziget Fesztivál. Első évben a látogatók száma 43 000 volt, tavaly már 415 000. Első évben a napijegy 300 Ft volt, ebben az évben már 18 000 Ft. Kezdetben a mentőállomásokról indítottak kocsit, ha valamilyen egészségkárosodás történt a rendezvényen, ma… Tovább

Homeopátiás útipatika


Ne hagyjuk, hogy nyaralásunkat bármi is megzavarja! Vigyünk magunkkal homeopátiás útipatikát!

Pollen és egyéb allergiák kezelése homeopátiával


A népesség egyre nagyobb részét érintő allergiás megbetegedéseknél is segítségünkre lehet a homeopátia. A megelőzés során az a cél, hogy az esetleges örökletes hajlam, és a külső hatások ellenére is elkerülhető legyen az allergia és a már kialakult tünetek is enyhíthetőek és kezelhetőek legyenek… Tovább

Homeopátiás segítség szülés után - I. Érzelmi problémák


Míg a várandósság időszaka a testi-lelki változásokról, várakozásról, lelki felkészülésről szól, a szülés után egy gyökeresen új életszakasz veszi kezdetét egy nő életében. Ha valamikor, most igazán sok lehetősége lesz tanulni, fejlődni, önmagát megismerni.

Vénabetegségek - és homeopátiás kezelésük


A vénáknak két nagy csoportját különböztetjük meg, a felületi (bőr alatt futó) visszereket és az izmok között elhelyezkedő mélyvénás rendszert.

Oltáskivezetés homeopátiával


Teljesen jól lévő, egészséges gyermeknél

Az oltóanyagból készült úgynevezett oltási nozóda beadása C30 –as potenciában: 

1 adag az oltás előtti napon 1 adag az oltás napján 1 adag az oltás utáni napon 1 adag=annyi golyó ahány éves a gyermek, maximum 5 golyó - öt éves kor felett is. 

Tovább

Ha ön úgy érzi, hogy depressziós…


Ha ráismer magára az alábbi szerek egyikében, tegyen próbát, de ne feledje, hogy a személyre szabott, az Ön testi-lelki habitusának megfelelő szert homeopátiával gyógyító orvos segítségével könnyebb kiválasztani.

Újszülött- és csecsemőkori alvászavarok és nyugtalansági állapotok homeopátiás kezelése


Aconitum: a sérülés utáni ijedtségre vagy annak következtében kialakuló szinte sokkos állapotra elsőként adandó szer.

A természetet járva...


Aconitum: a sérülés utáni ijedtségre vagy annak következtében kialakuló szinte sokkos állapotra elsőként adandó szer.

A homeopátiás gyógyítás alapelvei - Simile elv


A “simile elv” vagy más néven “hasonlósági szabály” alkalmazása a gyógyításban nem újkeletû dolog. Bár bevezetése Dr. Samuel Hahnemann német orvos nevéhez fűződik, maga Hahnemann is elismerte, hogy az “ötlet” nem tõle származik. Már a Védák könyvében is említenek egy olyan gyógymódot, amely a “… Tovább

Hányás, hasmenés homeopátiás kezelése


A leggyakrabban javasolt tüneti szerek jellegzetességei

Homeopátiás segítség napégés és napallergia esetén


Apis mellifica (mézelő méh) - Akkor adjuk, ha a gyulladt bőr inkább rózsaszínű, mint élénkpiros. Nagy, duzzadt foltokként jelenik meg a kiütés. A vizenyő akár az egész testen jelentkezhet. A páciens, szúró, égő fájdalomról panaszkodik, melyet hűvös borogatás enyhít.

Homeopátiás segítség napszúrás esetén


Apis (mézelő méh): hirtelen fellépő, hasogató fejfájás. A páciens úgy érzi, hogy dagad a feje. Már a haj érintése is fájdalmat okoz. A szem duzzadt, ödémás, a kötőhártya belövellt, mindezt szúró, nyilalló fájdalmak kísérik. Az arc is piros, duzzadt. A páciens nem szomjas. Állapota javul hideg… Tovább

Ha a gyerek szorong…


Sajnos egyre több viselkedési és magatartás zavarral küzdő gyermekkel találkozunk. Az okok bennünk és körülöttünk egyaránt keresendők.

Ha a gyerek köhög...


Aconitum: hideg szél hatása után éjfél körül hirtelen kezdődő száraz, esetenként kruppos köhögés. A gyerek izgatott nyugtalan, a bőre száraz.

Ha a gyerek szorong… 2.


A Gelsemium gyerek rosszul teljesít az iskolában. A feleléstől, illetve a megmérettetéstől való szorongás szinte megbénítja a testét és az elméjét. Általános gyengeség, már-már a bénulásig fokozódó gyengeség jellemzi.

Ha folyik az orra…


Az alábbi felsorolás a gyakrabban használt szereket tartalmazza – a teljesség igénye nélkül – egy-egy fejezetcím alatt abc sorrendben.

A torok gyulladásainak kezelése homeopátiával


A helyes homeopátiás gyógyszer megtalálásához meg kell vizsgálni a beteget. Meg kell figyelni a torokképletek színét, duzzadtságát, szimmetriáját, hogy lepedékesek, esetleg tüszősek-e, a nyelv bevont-e, vagy éppen élénkpirosan domborodnak az ízlelőbimbók (málnanyelv)? Tapintsuk meg mindig a… Tovább

Homeopátiás segítség torokfájás esetén


A gyógyszertárakban ma már találunk néhány úgynevezett komplex homeopátiás szert, melyek torokgyulladás gyógyítására ajánlottak.

Homeopátiás tanácsok iskolakezdés idején


A LYCOPODIUM-gyerek szorongásainak hátterében kisebbségi érzés lelhető fel.

Az immunrendszer erősítése homeopátiával az őszi-téli hónapokban


A homeopátia személyre szabott gyógymód. A kialakult betegségtünetek alapján választjuk ki a megfelelő homeopátiás szert.

Kérdések és válaszok az influenza járványról


Mivel erősíthetjük az immunrendszerünket?

Utazási betegség kezelése homeopátiával


Ha a beteg szorong előre az utazás miatt, akkor a lámpaláz szerei közül válasszunk számára segítséget.

Gyógyszervizsgálat


Hahnemann által a kínafa kéreggel elvégzett önkísérlet tekinthető az első homeopátiás gyógyszervizsgálatnak. Sorozatosan bevett kinin adagoktól azt várta, hogy a teste ki fog hűlni a kinin lázcsillapító hatása miatt.

Hólyaghurut kezelése homeopátiával


Aconitum: megfázás, ijedtség következtében vizelet elakadás vagy éppenséggel akaratlan vizeletürítés. Hirtelen kezdet, erős fájdalom. A tüneteket félelem kíséri.

Megfigyeléseink influenzaszerű megbetegedésekről


Nagyon fontos, hogy bármely betegséggel való találkozás idején milyen fizikai és lelki állapotban vagyunk. Például egy stressztől túlterhelt, vagy állandóan szorongó, rettegő személy szervezete ugyanúgy nehezebben küzd meg bármely kórral, mint egy alul- vagy túltáplált, netán rossz higiénés… Tovább

Homeopátiás segítség fejfájás esetén


Nem szívesen beszél a problémáiról, érzéseiről pedig végképp nem. Ha foglalkoztatja valami, ha bánatos, ha gondjai vannak, egyedül szeret lenni. Ilyenkor különösen zavarja a kérdezősködés, mások társasága.

Őszi - téli betegségek homeopátiás kezelése (köhögés, rekedtség, torokfájás, orrfolyás, orrdugulás)


Kezdő alaptanfolyamA jelenlegi járványos időszakban eltérő szabályok vonatkoznak a lázas, légúti panaszokat mutató személyekre, mint általában. A járvány alatt sincs semmi akadálya a kiegészítő terápiák, így a homeopátia alkalmazásának sem, de nyomatékosan felhívjuk a figyelmet… Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.