Csak nehogy engem feleltessenek!

2015. augusztus 21., péntek

Szorongás az iskolában

Az új óvodába, iskolába való beszokás nehézségeinek átvészelése után sem mindenkinél süt ki a nap az égen. Nagyon sok gyermek szenved tartós szorongástól az iskolában. A hosszan tartó szorongás önértékelési zavarokhoz vezet, és nagyon gyakran testi betegségeket is okoz.

Ez a személyiségjellemző egészéletünkön elkísérhet, és felnőttként túl könnyen nyúlunk antidepresszánshoz, nyugtatóhoz, és altató gyógyszerekhez. A gyerekeket szerencsére nem rontjuk még el ezekkel, de nekik sem kell szenvedniük. Íme néhány homeopátiás szer, ami segít másképp látni a világot – a beszoktatás megkönnyítésénél felsorolt szereken kívül. 

Aconitum

Nagyfokú félelem, halálfélelem, melyet szapora pulzus, heves szívdobogás érzése kísér. A beteg szája kiszárad, nagyon szomjas. Szédül, hányingere van. A félelemtől szinte sokkos állapotba kerül. A nyugtalanságtól nem tud pihenni, fel-alá járkál. Jó szer baleset, erős megrázkódtatás után, pánikrohamnál.

Ambra

Különösen társaságban feszélyezett, szorong. Zavarában összevissza fecseg, nem válaszol a neki feltett kérdésekre. Értéktelennek, visszataszítónak érzi magát. Előre fél a megmérettetéstől, találkozásoktól. Ilyenkor izzad és reszket, lába hideg lesz. Szinte sohasem nevet.

Argentum nitricum

Próbatételek előtt szédül, gyomorgörcse, hasmenése és gyakori vizelési ingere lesz. Nyugtalan, mindig siet, kapkod. Fél a tömegben, a szűk helyeken. Mindig a sor szélére vált jegyet, hogy legyen menekülési lehetősége. Szörnyű dolgokon fantáziál, kényszeres gondolatai vannak. Az izgalomtól gyakran elmegy a hangja vagy bereked.

Gelsemium

Lámpalázas beteg, aki hetekkel korábban fél a megmérettetéstől, vizsgától, szerepléstől. Ilyenkor mindene remeg, álmatlan, nyugtalan. A félelemtől elgyengül, járni alig tud, minden ereje elhagyja, látászavarai jelentkeznek, hangja elmegy, hasmenése lesz. Szinte teljesen leblokkol, szinte megbénul, mindene remeg. Szorongása miatt messze a képességei alatt teljesít.

Moschus

Színpadias viselkedés, bizarr kézmozdulatok, sietősség jellemzi. A félelemtől gyakran elájul. Gyakoriak a gyomorpanaszok, amelyek fokozzák az izgatottságát, csuklik, nevet, borzong, fuldoklik. Mindig feszült, hipochonder, ugyanakkor önző ember, aki látványos tüneteivel próbálja céljait elérni. Főleg elkényeztetett, fiatal lányok szere.

Nux moschata

Zavarodott, egyszer sír, máskor nevet. Úgy érzi, mintha lebegne, automatikus mozdulatai vannak, nem ritkán tántorog. Idő- és térérzéke megszűnik, fásult. Szorongásai ájulásig fokozódnak, retteg a rosszullétektől. Fél a tömegben, a szűk helyen. Miközben nappal leküzdhetetlen aluszékonyságot érez, este nem mer lefeküdni, mert attól tart, meghal álmában. Szája vattaszerűen száraz, mégsem szomjas.

Stramonium

Bőbeszédű, nyugtalan, a félelemtől szinte önkívületi állapotba kerül, ilyenkor vagy elmenekül, vagy támad. Fél a sötéttől, kutyáktól, csillogó vízfelszíntől, alagútban. Gyakran felriad éjszaka, ilyenkor kétségbeesetten menekül a közelében lévőhöz.A golyócskák oldhatják a szorongást

Leggyakrabban a C, CH 15, vagy inkább a C, CH 30 potencia adása indokolt. Ennél magasabb hígítás alkalmazását inkább beszéljék meg képzett homeopatával. A kiválasztott szert néhány napig kell szedni, napi egy alkalommal 5 golyót elszopogatva. Nagyon heveny esetben a golyókat fel lehet oldani fél pohár vízben, és ebből az oldatból lehet kortyolgatni néhány alkalommal(10-20 perc különbséggel).

Fontos!

  • A rendszeresen fellépő vagy hosszabb ideje tartó szorongás szakember segítségét igényli, mind a hagyományos gyógyászatban, mind a homeopátiában.
  • Aki hagyományos gyógyszert kap, ne hagyja abba annak szedését, mert a hirtelen felfüggesztett gyógyszerelés nemcsak visszaesést, hanem súlyos (elvonási) tüneteket okozhat.
  • A hagyományos és homeopátiás gyógyszerek együtt is szedhetők. A későbbiekben, ha a páciens állapota javul, orvosi felügyelettel lehet csökkenteni a régi gyógyszereket.
  • A szorongást, különösen a régen fennálló, gyakran visszatérő, kóros mértéket öltő eseteket mindig komolyan kell venni. A homeopátiás alkati (krónikus) szer megoldást hoz, de ehhez szakember, homeopata segítségére van szükség.
Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.