A homeopátia nem egyenlő pusztán homeopátiás szerek alkalmazásával. Életszemlélet.

Hallgatói vélemények homeopátiás alaptanfolyamunkról

A mindennapi klinikai munkámban a súlyos betegek ellátásában tátongó terápiás hézagok esetében sok esetben megoldást nyújt a homeopátia

Kevés emlékem van az alaptanfolyamokról, én akkor gyermeket vártam, szültem, szoptattam .... nem volt centrális szerepe az életemben. Akkor. Valahogy közben jött a sugallat, hogy a mindennapi klinikai munkámban, a súlyos betegek ellátásában tátongó terápiás hézagokat meg kellene próbálni betömni, és erre sok esetben megoldást nyújt a homeopátia.

Hogy miért a klasszikus? Mert a homeopátia nem egyenlő pusztán homeopátiás szerek alkalmazásával. Életszemlélet. Mert nem vagyok teljesen földi lény .... a klasszikus vonal adja meg azt a lehetőséget, ahogy én a gyógyítást képzelem. Sosem tudnám olyan szépen megfogalmazni, mint Jeremy Sherr (a csokoládés pasi, majd fognak hallani róla az alaptanfolyamon) abban az idézetben amit én mottóul választottam:

"....tartsuk a fejünket a felhőkben, a lábunkat szilárdan a talajon, és lehetőleg őrizzük meg a kapcsolatot közöttük. "

Dr. Szöllős Krisztina, gyermekorvos

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.