EUPATORIUM PERFOLIATUM - Átnőtt levelű sédkender

2016. december 15., csütörtök

EUPATORIUM PERFOLIATUM - Átnőtt levelű sédkender

Növénycsalád: Asteraceae-Fészekvirágzatúak 

Előfordulás: Nedves termőhelyeken, Észak-Amerika keleti vidékén 

Hatóterület: Influenza, megfázások, hólyagérzékenység, akut gyomorhurut lázas infekciók esetén.

Vezértünetek: Influenzás fertőzések szere, különösen olyan esetekben, amikor a páciens csontfájdalmakra panaszkodik.

Alkalmazás: Jellegzetes levertséggel járó influenzás megbetegedések, melyek során az egész test fájdalmas, heves csontfájdalmak kísérik az influenzás tüneteket. A köhögés is fájdalmas, a beteg a mellkasát fogja. Hideg vizet kíván, utána undor fogja el és epét hány. Láz esetén alig izzad, ha mégis izzadni kezd, akkor javul az állapota. Már reggel kezdődő ciklusos láz, köhögésre és mozgásra romlik a páciens állapota. Fájdalmas vizelési inger, üledékes sötét vizelet. Fájdalmas a fej hátsó része és a szemek. Szédülések.

Hatóanyagok: Flavonoidok, többek között eupatorin, rutozid, hiperozid, poliszacharidok (heteroglikánok), keserű szeszkviterpén laktonok úgy mint eufoliatin, euperfolin és euperfolid, fitoszterolok, kis mennyiségben illóolajok.

A gyógyszer előállítása: A virágzás kezdetekor szedett friss, föld feletti növényi részek.

Értékeld a cikket: 
Még nem értékelte senki

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.