ANTIMONIUM TARTARICUM - hánytató borkő

2020. március 31., kedd

Az Antmonium tartaricumról röviden:

 

    A hörgőkre és a tüdőkre hat, NAGY MENNYISÉGŰ NYÁLKA TERMELŐDIK.

    Fel kell ülnie, hogy levegőt kapjon vagy köhögni tudjon.             

FOKOZATOSAN LEGYENGÜL, IZZAD, ALUSZÉKONNYÁ VÁLlK.

     Melegtől romlik az állapota.

   Fekvő testhelzetben romlik az állapota.

   Gyengeséggel, hideg izzadással járó émelygés. Erős hányás, kimerültség, alvás követi.

 

Az Antmonium tartaricumról részletesen:

ORR

Hegyes orr. Kitágult orrcimpák. Orrszámyi légzés

FULLADÁS, LÉGSZOMJ, KÖHÖGÉS

ERŐTELJES, FELSZAKADÓ, HÖRGÉSSEL JÁRÓ KÖHÖGÉS. A köhögést hányás vagy alvás követi. Egymással váltaknzó köhögés és ásitozás.

FULLADÁSSAL JÁRÓ LÉGSZOMJ; köhögést meg­előzően vagy azzal váltakozva. Légszomj esetén sok nyálka gyűlik össze a torokban. Sűrű köpet. A BETEG A MELLKASÁT TELÍTETTNEK ÉRZI, ES EMIATT EGYRE NEHEZEBBEN TUD LÉLEGEZNI. Fel kell ülnie, hogy levegőt kapjon vagy köhögni tudjon.

A köhögés és nehézlégzés javul, arnikor a jobb oldalán fekszik; felböfögésektól; rosszabb meleg italoktól. A gyermek hátradől köhögés közben.

HŐÉRZÉS, IZZADÁS

BÖSÉGES, HIDEG VEREJTÉK. A beteg fázós, didereg és rázza a hideg. Perzselő forróságérzet.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.