ARSENICUM - Arsenicum album - Fehér arzén

2020. április 17., péntek

Az indiai Central Council for Research in Homoeopathy (CCRH), az AYUSH minisztérium intézménye, az influenza-szerű megbetegedések, valamint a coronavírus-fertőzés megelőzésére Arsenicum album C30 szedését javasolja: 

3 napig naponta 1x 5 golyó Arsenicum album C30.

1 hónap múlva megismételhető a kúra, ha még tart a járvány.

 

Arsenicum albumot is tartalmaz a kubai gyógyszerügyi hatóság által a szervezet védekezőképességének erősítésére engedélyezett komplex készítmény is. 

Az Arsenicum albumnak a kialakult betegség valamennyi stádiumának kezelésében lehet szerepe.

 

    Égető fájdalmak,

       melyek melegtől javulnak.

    Lázas állapotban, izzadáskor kortyokban hideg vizet iszik.  
1

    Elesettség, aránytalanul nagy gyengeség; fekvő testhelyzetben javul az állapota.

    Szorong, nagyfokú nyugtalanság jellemzi.

    Rosszabb az állapota dél és éjfél körül.

 

Az Arsenicum albumról részletesen:

NÁTHA, SZÉNANÁTHA

Hig, vizszerű, maró orrváladék, ami kisebesíti az orrot. Az orrfolyás ellenére a beteg úgy érzi, hogy be van dugulva az orra. Tüsszögés, amitől a beteg nem könnyebbül meg. Maró, híg orrfolyással együttjáró tüsszögés. 

TOROK 

A torok duzzadt, beszűkült, égető fájdalom jelentkezik, ami miatt az illető nem tud nyelni. Úgy érzi, hogy minden lenyelt dolog megakad a nyelőcsövében.

KÖHÖGÉS

Egyszer száraz, másszor fel­szakadó köhögés, éjszakai száraz köhögés. A köhögés jobb: amikor felül; rosszabb: ivástól. Kevés, habzó köpet. 

LÉGSZOMJ

Légszomj, nehézlégzés esetén a beteg nem tud lefeküdni, fel kell ülnie. A légszomj rosszabb: szagoktól; nevetés közben; arnikor lépcsőn felfelé halad; amikor megfordul az ágyban; múlófélben levő kiütésektől; jobb: kávétól vagy édes víztől.

Erősen nehezített légzés; orrszárnyi légzés; cianotikus arc, amit hideg verejték borít, és nagy szorongás kisér. Mellkasi égető fájdalom- vagy hidegségérzet.

ASZTMA

Sípoló, ziháló légzés. Asztma; rosszabb: meghűléskor, a nyár közepén.

EVÉS, IVÁS

A beteg az étel megpillantását, szagát vagy már a gondolatát sem tudja elviselni. Szomjúsággal, émelygéssel járó étvágytalanság. Evés és ivás után jelentkező hányinger, ami öklendezéssei és hányással jár. Hányás és hasmenés.

Az illető GYAKRAN ÉS KEVESET ISZIK, ritkán és sokat eszik. Nem szereti az édességeket, a vajat, a zsírt; a húst.  Kívánja a savanyú dolgokat, az égetett szeszeket, a kávét, a tejet. Már egy kevés ételtől vagy italtól is megfájdul a gyomra. 

CSILLAPÍT­HATATLAN, ÉGETÖ SZOMJÚSÁGÉRZET; GYAKRANÉS KEVESET ISZIK; JÉGHIDEG VIZET KÍVÁN, AMI MEGTERHELI A GYOMRÁT, ÉS AZONNAL KIHlÁNYJA.

GYOMORFÁJDALOM, GYOMORÉGÉS

Égető gyomorfájdalom, ami javul édes tejtől. Gyomorégés, ami javul forró viz kortyolásától.

CSUKLÁS

Gyakran jelentkezik csuklás. A láz előtt is megjelenhet a csuklás, amit felböfógések kisérhetnek.

HŐÉRZET, LÁZ

Külső HIDEGSÉG-, és belső perzselő forróságérzet. Foltokban jelentkező HIDEGSÉG­ÉRZET.

A beteg érzékeny a hidegre, mégis jobban érzi magát a szabad levegőn. Rendszertelenül jelentkező hidegrázás, összerázkódás; a páciens forró italokra vágyik megfázáskor; nehézlégzése van meghűlés esetén.

Forróság; mintha forró viz áramlana az ereiben, vagy mintha tüzsugarak égetnék. Jeges hidegség­ hullámok vagy erős forróságérzés a vérerekben.

Magas láz. Hektikus láz. Intermittáló láz.

VEREJTÉKEZÉS 

Nagy szomjúsággal, nehézlégzéssei vagy kimerüitséggel járó verejtékezés. Hideg izzadság.

Csatolmányok
Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.