Sue Young Histories - Biographies of Homeopaths

2015. augusztus 5., szerda

Honlap ajánló

Sue Youg angol homeopata honlapját szeretnénk az olvasók figyelmébe ajánlani.

Anglia legnagyobb homeopátiás szervezete, a Society of Homeopaths ösztöndíjjal ismerte el Sue Young munkáját, mely a homeopátia nemzetközi történetének megismertetését és feltárását tűzi ki céljául. Honlapja a homeopátia 200 éves mozgalmas történelméről írt izgalmas tanulmányok, cikkek, és életrajzok gyűjteménye. 

Honlapját így mutatja be (részletek)

A hagyományos orvostörténeti írások gyakran nem fordítottak  elég figyelmet a homeopátia történetének kulcsfontosságú mozzanataira. Sok írás elveszett, eltűnt, megsemmisült. És a homeopátiás szakirodalom ma sem kapja meg a megérdemelt figyelmet, sőt egyes homeopátiával kapcsolatos írásokat, szócikkeket szisztematikusan eltávolítanak pl. a Wikipédiáról. 

Ha a homeopátiatörténeti írások méltón helyükre kerülnek az orvoslás történelemében, akkor a múltunkról alkotott kép is új értelmet nyer. 

A Google megjelenése óriási jelentőségű ebben a folyamatban, mert sok korábban rejtett, csak magán könyvtárakban és kevés kiválasztott számára elérhető szakirodalom olvashatóvá vált mindenki számára. 

Egy új értelmezés megszületésének küszöbén állunk.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.