Hallójárat gyulladás

Hajmosás utáni hallójárat gyulladás.

Bal fül, hallás kissé tompa, a fül alatti nyirokcsomó (?), kőkemény és fájdalmas. A fájdalom emellett felfele is terjed, majdnem egészen a halántékig sugárzik. Általános rossz, kedvetlen, fáradt közérzet, tompa fejfájás.

A száj nyitására is fájdalom azon az oldalon, mélyen belül is fájósnak érződik a fül. Duzzadt, nagyon beszűkült és piros hallójárat. Nem váladékozik a fül.

Szinte az egész fül fáj érintésre is. Nyomásra éles fájdalom, amúgy inkább lüktető talán, de nehéz meghatározni.

Hámlással járó viszketéssel, kifejezett bőrszárazsággal járó állapot előzte meg a gyulladást.

Mit szedhetnék és hogyan? Orvoshoz csak jövő hét vége felé kaptam időpontot.

 

Orvos válaszol

Kedves Luca!

Próbálja meg a Mercurius solubilis-t  C,CH 9 potenciában napi 2x, ezt változástól függően 3-5 napig., a Dulcamara C30 potenciában 3 napon át, napi egyszer, valamint amíg beszűkült a hallójárat Apis C30-t napi 2x, 3x.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.