Epegörcse-fájdalom

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr

Kérem szíves válaszát: 1.) A Chelidonium majus C9 golyócskákat vettem meg 88 éves Édesanyámnak, mivel visszatérő erős epegörcse-fájdalma volt. (epeköve van) Háziorvosa megvizsgálta!

A szakirodalomban találtaknak megfelelően naponta  2 X 5 darabot vesz be, a nyelve alá helyezve. Meddig kell, illetve lehet szedni a golyócskákat?

Mikor csökkentsem le a dózist 1 X 5 darabra? Egyébként a görcse és fájdalma a 4. napon elmúlt, az étvágya is javult. ( Ma van a 6.nap.)

2.) Megelőzésként- mivel élettársammal mi is korosodunk, az emésztésünk romlik ám  pozitív életszemléletünk mellett szeretünk enni (nyugdíjas keretek között) - mi is elkezdtük szedni a Chelidonium majus  C9 golyócskákat. Mi a szakmai véleménye, alkalmazzuk vagy ne?

3.) Kérem javaslatát hol találok összefüggő részletes útmutatást, leírást magyar nyelven a homeopátiás golyócskák használatára, hatásmechanizmusára vonatkozólag?

Több homeopátiás gyógyszereket is árusító patikánál érdeklődtem telefonon........... volt ahol még azt is mondták ne használjunk ilyen készítményeket. ( amikor Édesanyámnak kerestem a segítséget )

Előre is köszönöm válaszát   magnolia5253

Orvos válaszol

Kedves magnolia5253!

Az édesanyjának epe panaszait hasi UH vizsgálattal és májfunkciós vérvétellel is ellenőrizni kellene mindamellett, hogy a  Chelidonium majus C9 golyócskákat szedi. A szedést úgy javaslom, hogy  a panaszmentesség elérése után 2 hétig szedje a  napi 2x5 golyót, majd 2 hétig napi 1x5 golyót, utána álljon le vele. Ha visszajönnek a panaszok, kezdje újra a kúrát! 

Megelőzésre nem javaslom a  Chelidonium majus C9 golyócskákat csak abban az esetben, ha a legkisebb epe panasz jelentkezik vagy vizsgálat epekövességre utal.

A homeopátia alapelveinek leírását és számos  javallatát részletesen megtalálja "A homeopátia kézikönyve" című kiadványban (Pueblo kiadó), illetve egyesületünk, az MHOE honlapján az alábbi linkeken:

http://www.homeopata.hu/?q=oldal/homeopatia/gyakori-kerdesek vagy (link is external) angolul tudóknak: http://homeopathyeurope.org/practice/f-a-q/ (link is external)

Üdvözlettel Dr. Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.