Mentálhigiénés hétvégi továbbképzésünk - 2

2015. szeptember 16., szerda

Hívogató - 2

Mára már minden iskolában becsöngettek, így az MHOE-ben is folytatjuk az idei képzéseket az őszi programjainkkal. Október 3-4-i Mentálhigiénés hétvégi továbbképzésünk apropóját az adja, hogy az orvosok lelki egészségére kevesen figyelnek oda, pedig a gyógyítás eszköze mi magunk vagyunk, a gyógyszereink mellett.

A hétvégén tehát nem kizárólag a pácienseink, hanem önmagunk gyógyítása, egyensúlyba segítése is cél. Ez jelentősen hozzájárulhat Egyesületünk szervezeti, szellemi megújulásához, fejlődéséhez! A homeopátiát hiteles, kiegyensúlyozott homeopátiás gyógyítóként tudjuk leginkább népszerűsíteni.

A Függés és függetlenség témája szinte kimeríthetetlen. Az eddig bemutatott pszichológiai és állatorvosi ízelítők után álljon itt népegészségügyi és antropozófiai bemutatkozás is a további (jövő heti) pszichiátriai-homeopátiás előzetesek mellett.

Göböly Ildikó népegészségügyi szakemberként a homeopátia hazai ismertségét, elfogadottságát kutatja. Vajon milyenek a homeopátiás gyógyszervásárlók és egészségügyi dolgozók homeopátiás ismeretei, gyógyszerszedési szokásaik, a gyógymódhoz való attitűdjük? A „Kell nekünk a homeopátia?!” c. rövidebb lélegzetű előadásának hosszabb változatát a Similében a közeljövőben olvashatjátok.

Antropozófus orvost is köszönthetünk vendégelőadóink között. Szőke Henrik – Papp Huba közeli kollégája, így távollétében őt helyettesíti – a „Határok között szabadon. A felnőtté válás útja – antropozófus szemmel” címmel szemügyre veszi a gyermekben zajló élettani-lelki-szellemi folyamatokat, amelyek a megszületést követően együtt haladnak a gyermek alkatának, lénytagjainak alakulásával; az életút törvényszerűségeit, melyek alapján a gyermekkori események később visszaköszönnek a felnőtt korban. A Waldorf pedagógia lényegét, mely az óvodától a felnőtté válásig segíti az önálló és független individuum megszületését. Élénk beszélgetést tervezek a buktatókról és kiutakról.

Díjátadás keretében gratulálunk annak a két fiatal kollégánknak, akik az első MHOE pályázat győztesei. Bérczi Nóra, a „Függés és függetlenség” pályázat „Ifjú homeopaták” kategóriájának egyik nyerteseként interaktív előadás formájában osztja meg velünk írását. „Számomra a homeopátiás esetfelvétel minden egyes alkalommal izgalmas ugrás az Ismeretlenbe. Kíváncsian, szeretettel, egy elfogadó, előítéletektől mentes teret teremtek jelenlétemmel, amiben meg tud nyilvánulni az az energia („other song”),ami eddig rejtve, csak töredékeiben volt jelen páciensemben...”

Reméljük, sikerül hagyományt teremtenünk, és a jövőben egyre többen indulnak pályázatainkon!

Készülünk egy meglepetéssel! Szemináriumi homeopátiás önvizsgálatra várjuk a kíváncsi, kísérletezésre nyitott tagjainkat. A jelentkezés tudnivalóit külön levélben küldjük ki a tagságnak.

Láthatjátok, hogy interaktív hétvégét tervezünk a Ti részvételetekkel, szeretnénk szorosabbra fűzni az Egyesületen belüli kapcsolatainkat. Számítunk aktivitásotokra!

A képzés akkreditált: 10 kreditpont orvosoknak. Részvételi díj: 32 000 Ft/ 2 nap.

Várunk szeretettel! 

A tanfolyam szervezője, Katona Edit

Kapcsolódó oldalak

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.