Gyermekgyógyászat tanfolyam

2014. június 6., péntek

Gyermekgyógyászat tanfolyam - 2014. szeptember 27-28. - Tulip Inn Hotel

Rendhagyó gyermekgyógyászati hétvégére hívjuk a homeopatákat és a homeopátiára nyitott kollégákat.  Hittel valljuk, ahogy az alternatív gyógyászattal foglalkozó orvosoknak járatosnak kell lenniük a hagyományos orvoslás útvesztőiben, ugyanúgy a klasszikus gyógyászatot művelőknek is ismerniük kell a komplementer gyógymódok fő irányvonalait.

Továbbképzésünk programját ennek jegyében állítottuk össze a gyermekgyógyászat határterületeiről.  

Miért fájhat egy kisgyermek hasa című előadás összefoglalja az aetiológiát, a kivizsgálás menetét és a lehetséges terápiákat. Ezt követően ennek a problémakörnek homeopátiás kezelési lehetőségeiről lehet majd hallani, a krónikus esetekre fókuszálva.

Mire figyeljünk egy csecsemő szomato-mentális fejlődésénél, hogy időben felfedezzük, segítségre szorul a baba, és milyen segítséget nyújthat a homeopátia a miazmatikus terheltség kezelésével? 

A tanfolyamon először kapunk egy rövid, de átfogó képet a postvakcinációs szindróma kezeléséről Tinus Smits módszerével, és az autizmus biomedikális kezeléséről. 

Kimeríthetetlen téma a gyermekek alkati kezelése, a legmegfelelőbb szer megkeresése. Biztosan hallunk új és érdekes szempontokat.

Ha gyerek, a fogak és a száj betegségei elmaradhatatlan téma. Miként lehet a fogszuvasodást megelőzni, netán kezelni és milyen gyermekkori száj- és fogproblémáknál hasznos a homeopátia.

Régi igény a kollégák részéről a különböző együttműködési és kommunikációs nehézségek megbeszélése, a hagyományos orvoslást folytató kollégákkal való kapcsolatfelvétel. Az első nap kerekasztal beszélgetése erre hívatott lehetőséget adni, számítva a hallgatóság aktivitására, számítva a jó ötletekre. 

Amint látjátok, sok izgalmas témát ölel fel a továbbképzés, és bízom benne, hogy a résztvevők a két nap elteltével nem csak a 10 kredit pont, de számos új ismeret birtokosai is lesznek. 

Csatolmányok
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.