Funkcionális orvoslás - Híd az allopátia és homeopátia közt?

2020. április 29., szerda

Dr. Borbély Katalin írása

Az orvoslás az ember megjelenésével együtt létező segítség, ami több, kevesebb sikerrel a megbetegedett test és lélek gyógyítását célozza. Ennek ezerféle sikeres vagy éppen zsákutcába futott változatát ismerhette meg az emberiség. A teljesen materiális, mechanikus szemlélettől kezdve a lélek és szellem vizsgálatát és gyógyítását hangsúlyozó módszerek gyakran ütköznek egymással, amikor valamelyik a saját eljárását ítéli meg egyedül üdvözítőnek. Ennek terhét többnyire a betegek és az őket kezelő terapeuták viselik. A 21. században eljutott oda a tudományos világ, hogy lassan közelíteni kezdi ezt a két fő szemléletet, amelyekkel az Emberre tekint és alkalmazni kezdi a valóban holisztikus, teljes értékű megközelítést a gyógyítás során.

A Funkcionális Medicina fiatal, 21 éves kora dacára, az idősebb nemzedék bölcsességével, összegyűjtött tapasztalataival és nem utolsó sorban anyagi forrásaival, de a fiatalság önbizalmával és kíváncsiságával kutatja az Egyén betegségének gyökereit a teljes értékű gyógyulás érdekében. A hivatalos formában elismert szakképesítést adó amerikai diploma megszerzése jó pár évig tart, de mivel tanáraink között tudhatjuk számos neves amerikai, angol, német nagynevű egyetem hagyományosan képzett, de tudósan gondolkodó kutatóját, professzorát, ezeknek a tanuló éveknek minden mozzanata frissíti a szakmai életünket. Megerősíti az egyetemi éveink alatt olyan egyértelmű, később azonban sokszor megkérdőjelezett tényt: orvosnak lenni jó! Azonnal használható, a modern kornak megfelelő evidence based tények, kutatási eredmények segítik a tanulókat, gyakorló orvosokat, dietetikusokat munkájuk tökéletesítésében a betegek javára.

Dr. Borbély Katalin  2020. május 16-án 17:00 - 18:30 óra között tart előadást
Funkcionális orvoslás, híd az allopátia és a homeopátia közt? címmel.
Jelentkezés a következő linken: Homeopátián innen és túl tanfolyam

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.