Homeopátián innen és túl

Tanfolyamunk a koronavírus járvány miatt online felületen zajlik. 

A tanfolyam négy részes, négy egymást követő szombat délután tartjuk. 

Az első nap: 2020. május 16. Dr Borbély Katalin: Funkcionális orvoslás, híd az allopátia és a homeopátia közt?

További napok: május 23., május 30. és június 6.

Hol: 

A részvételhez a Zoom alkalmazás letöltése szükséges: https://zoom.us/download

Online továbbképzésünkön érdekes előadásokat hallhattok nem csak homeopátiáról, hanem olyan határterületekről is, melyeket fontos ismernünk.

Miért? 

 • Hogy tágítsuk látókörünket, ismereteinket egyéb komplementer gyógymódokról 
 • Mert a homeopátia mellett pácienseink is kipróbálják ezeket a módszereket  és ezért fontos, hogy tudjuk, hogyan működnek. 

Tanfolyamunk a koronavírus járvány miatt online felületen zajlik.   

Mivel nem vagyunk helyhez és teremhez kötve, úgy gondoltuk, sokkal kényelmesebb és emészthetőbb, ha az egy napra tervezett 4 előadást nem egy napon, hanem négy egymást követő szombat délután tartjuk meg. 

A részvételhez a Zoom alkalmazás letöltése szükséges: https://zoom.us/download

A részvételi díj befizetése után küldjük a belépéshez szükséges adatokat. 

A tanfolyam részvételi díja:

 • 14.000 forint MHOE tagoknak, 
 • 16.500 forint pártoló tagoknak

Az előadások díja egyenként:

 • 5.000 forint MHOE tagoknak
 • 7.500 forint pártoló tagoknak

Órarend:

1. nap  - 2020. május 16. 

 • 17:00 - 18:30 Dr. Borbély Katalin
  • Funkcionális orvoslás, híd az allopátia és a homeopátia közt?

2. nap - 2020. május 23.

 • 17:00 - 18:30  Dr. Bartók Péter
  • Bélnozódák és a duofrekvenciás terápia a bélbetegségek gyógyításában klinikai esetekkel illusztrálva

3. nap - 2020. május 30.

 • 17:00 - 18:30 Dr. Tolnai Valéria
  • Joalis, az irányított és ellenőrzött méregtelenítés és aromaterápia klinikai esetekkel illusztrálva

4. nap - 2020. június 6. 

 • 17:00 - 18:30 Dr. Vajna-Balchandani Anna
  • Ton Jansen detox rendszere

Rövid ismertető

Dr. Borbély Katalin: Funkcionális orvoslás, híd az allopatia és a homeopátia közt?

Hogyan fordul az iskola medicina az egyedi kezelés felé, felhasználva a legfrissebb humán biológiai kutatások eredményeit?

Az orvoslás az ember megjelenésével együtt létező segítség, ami több, kevesebb sikerrel a megbetegedett test és lélek gyógyítását célozza. Ennek ezerféle sikeres vagy éppen zsákutcába futott változatát ismerhette meg az emberiség. A teljesen materiális, mechanikus szemlélettől kezdve a lélek és szellem vizsgálatát és gyógyítását hangsúlyozó módszerek gyakran ütköznek egymással, amikor valamelyik a saját eljárását ítéli meg egyedül üdvözítőnek. Ennek terhét többnyire a betegek és az őket kezelő terapeuták viselik. A 21. században eljutott oda a tudományos világ, hogy lassan közelíteni kezdi ezt a két fő szemléletet, amelyekkel az Emberre tekint és alkalmazni kezdi a valóban holisztikus, teljes értékű megközelítést a gyógyítás során.

A Funkcionális Medicina fiatal, 21 éves kora dacára, az idősebb nemzedék bölcsességével, összegyűjtött tapasztalataival és nem utolsó sorban anyagi forrásaival, de a fiatalság önbizalmával és kíváncsiságával kutatja az Egyén betegségének gyökereit a teljes értékű gyógyulás érdekében. A hivatalos formában elismert szakképesítést adó amerikai diploma megszerzése jó pár évig tart, de mivel tanáraink között tudhatjuk számos neves amerikai, angol, német nagynevű egyetem hagyományosan képzett, de tudósan gondolkodó kutatóját, professzorát, ezeknek a tanuló éveknek minden mozzanata frissíti a szakmai életünket. Megerősíti az egyetemi éveink alatt olyan egyértelmű, később azonban sokszor megkérdőjelezett tényt: orvosnak lenni jó! Azonnal használható, a modern kornak megfelelő evidence based tények, kutatási eredmények segítik a tanulókat, gyakorló orvosokat, dietetikusokat munkájuk tökéletesítésében a betegek javára.

Dr. Bartók Péter: Bélnozódák és duofrekvenciás mikroáramú technika a bélbetegségek kezelésében

Bélnozódák

A bélben élő baktériumok betegségek kialakításában betöltött fontos szerepének ötlete először Sir Arbuthnot Lane-től származik, aki „autointoxikációra” építette fel teóriáját. Sebészként a gyulladásos bélszakasz eltávolításával jelentős javulásokat ért el krónikus betegségben szenvedő pácienseinél. 

Dr. Edward Bach 1912. körül egy másfajta, szelídebb megoldással állt elő az autointoxikáció kezelésére. Székletmintából szeparált baktériumokat, melyekből individuális „autogén” vakcinákat állított elő páciensei számára. Később ezeket a vakcinákat a homeopátia elveinek megfelelően potenciálta is. Az első homeopátiás provingot 1929-ben végezték Bach által szelektált bélbaktériumon.

1929-től John Patterson mélyebb kutatásba kezdett, és 20 év alatt jelentősen elmélyítette a bélnozódákról alkotott tudást.

Az elmúlt 40 év tapasztalata alapján Anthony Bickley (Angol Homeopata Szövetség elnöke) tette teljessé a bélnozódák Materia Medica-ját, Repertoriumát és nyújt segítséget a készítmények használatához.

A bélnozódák materia medicáján  és esettanulmányokon keresztül tekintünk be a bélnozódák világába.

Duofrekvenciás mikroáramú technika a bélbetegségek kezelésében

A bél működését, az egészséges emésztést nemcsak a mikrobiom állapota határozza meg, az autonóm idegrendszer is jelentős szabályozó szerepet tölt be a bélrendszer működésében. Ez a kapcsolat bél-agy tengelyként vált ismertté az elmúlt években. A bél, az emésztés regenerálásához nem elég csak a mikrobiom helyreállítása, működésének vezérlését adó beidegzést is regenerálni szükséges.

Egy új frekvencia terápiás lehetőség jelent meg: a Duo-frekvenciás mikroáramú technika, melynek részletes kutatása és fejlesztése Carolyn McMakin MA, DC nevéhez fűződik. Azt találta, hogy ha elektródákon keresztül a szervezettel közölt mikroáram rezgése nem egyféle, hanem egyszerre kétféle, akkor ez hatékonynak bizonyult pl. különböző fájdalmak tartós csökkentésében. Ha az egyik vezetékpáron egy szervi-szöveti rezonancia frekvencia, a másik vezetékpáron pedig egy utasítás frekvencia jelenik meg egyszerre, arra szervezetünk irányított módon elkezd reagálni, és végrehajtja a megcélzott szervnek küldött pl. regenerációs utasítást. 

Saját rezonancia frekvenciája van a vékonybélnek, vastagbélnek, hasnyálmirigynek, szimpatikus vagy paraszimpatikus idegrendszernek, vagy a nervus vagusnak. A kezelt terület regenerációjának elindulását az ATP szintézis emelkedése, vagy a gyulladási faktorok csökkenése is mutatja.

Röviden áttekintem, milyen lehetőséget rejt a DuoFrekvenciás mikroáramú kezelés az emésztőrendszer és a vegetatív idegrendszer regenerálásában. 

Dr. Tolnai Valéria: Joalis méregtelenítés

A Joalis méregtelenítés egy komplex rendszer, amely segítségével kimérhető a test szerveinek  toxin terheltsége, legyen az kórokozó, szerves vagy szervetlen toxin, illetve érzelmek.

Tehát kideríthető, hogy ólom van a csontokban, vagy Chlamydia a lépben, félelem a vesében. 

Emellett kimérhető a software segítségével a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, hormonok hiánya is.  Információt kapunk arról is, hogy mely ételek jók valakinek, melyek rosszak, és bemérhetőek a homeopátiás szerek, az allopátiás szerek, allergének is. 

Összesen több, mint 16 ezer adat olvasható le a szervezetről.

És mindezekre megoldást nyújt Joalis cseppek formájában.

Dr. Vajna- Balchandani Anna: Ton Jansen detox rendszere

Írországban élő homeopata kollégánk első kézből ad információt a témában. 

 • Ton Jansen könyvének (Fighting Fire with Fire) és a School of Human Chemistry bemutatása
 • A detoxifikáció hierarchiájának elmélete
 • Az elmélet bizonyos aspektusainak részletesebb bemutatása
 • A detox gyakorlati alkalmazása
 • Releváns esettanulmányok

Regisztráció

Jelentkezés

Kérjük, figyelmesen töltse ki, a csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

Hozzájárulok az adataim Felnőttképzési rendszerben való felhasználásához.

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.