Szakmai információk

Díjat díjra halmozunk


A homeopátiát újból felkapta a média. A Hahnemann díj mellé rögtön kitalálták, hogy a Laposföld díjat idén a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület kapja.

 

Beszámoló a Hahnemann Díjátadó Ünnepi Gáláról


2024. április 12-14-ig lezajlott az idei Homeopátia Hete keretében megrendezett Hahnemann Fesztivál. Április 13-án az  Ünnepi Díjátadó Gálán a homeopátiás szakma elismeréseként kiosztásra került az első Hahnemann díj is.

Dr Radnai Andrea

Dr. Radnai Andreától búcsúzunk


2024. március 8-án rövid, súlyos betegség után távozott közülünk dr. Radnai Andrea, aki a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elnöke volt 2016 és 2020 között. 

Egyetemek szerte a világban, ahol homeopátiát oktatnak


Oldalunkon összegyűjtöttük azokat az egyetemeket világszerte, ahol a homeopátia egyetemi szintű oktatása folyik.

Tájékoztatás a patikákban homeopátiás gyógyszerek ajánlásakor


A patikában a homeopátiás termékek ajánlásakor a gyógyszerésznek tájékoztatót kell adnia az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény betegjogi fejezete 13. §-a új (10) bekezdése alapján, amelynek javasolt szövege...

Biztonságos a homeopátiás belladonna, még az amerikai is


Talán emlékeznek még a tavaly ősszel megjelent hírre a belladonnatartalmú homeopátiás készítményekkel kapcsolatosan. A hír, ami 10 halálesettel és 400 mellékhatással vádolta meg a Hyland’s belladonnát tartalmazó homeopátiás fogzást könnyítő szereit, bejárta az egész világot és a hazai portálok… Tovább

Milliárdos biznisz, avagy mekkora részt hasít ki a homeopátia a hazai gyógyszerpiacból?

Milliárdos biznisz, avagy mekkora részt hasít ki a homeopátia a hazai gyógyszerpiacból?


Sokakat érdeklő kérdés, hogy mekkora üzlet a homeopátia Magyarországon. Elmondhatjuk, hogy igen komoly részt hasítanak ki a homeopatikumok a gyógyszerkereskedelemből.

Mi szerepelhet a homeopátiás szerek csomagolásán az Amerikai Egyesült Államokban? És itthon?


A homeopátiás gyógyszerek címkézésével kapcsolatban az alábbi információkat szeretnénk közölni az érdeklődőkkel: A homeopátiás szerek forgalmazásának, címkézésének szabályait Európában az Európai Unió rendeletei szabályozzák. 

Minőség és biztonságosság - Bővebben a homeopátiás szerekről


Körülbelül 100 millió polgár, az Európai Unió lakosságának körülbelül 29%-a használ homeopátiás gyógyszereket egészségének megőrzésére és helyreállítására.

Homeopátiás gyógyszerek


A gyógyszerek forgalmazásának részletes feltételeit egy európai jogszabály az Európai Parlament és a Tanács irányelve  az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek közösségi kódexéről (2001/83/EK, 2001. november 6.) [1] tartalmazza, melynek passzusai a homeopátiás szerekre is érvényesek.

Homeopátiás kutatások


Az orvostudomány egyik legizgalmasabb kihívása és legtöbb kérdést felvető ága a homeopátia. A régies nevén „hasonszenvi gyógyászat” korát megelőző gyógyító rendszer. Ennek megfelelően drámába illő pályát fut be: „vakmerő módon” előbb alkalmazták a gyakorlatban, minthogy tudományos hátterét… Tovább

A homeopátia jelentősége


A világszerte ismert gyógymód népszerűségét annak köszönheti, hogy eredményesen illeszthető, integrálható az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés és a gyógyítás modern szemléletéhez. Értékteremtő, szelíd és humánus megközelítésével az emberért van. Kíméletes ökológiai környezetünkkel, állatok,… Tovább

Simile - homeopátiás szaklap


Negyedévente megjelenő szakmai folyóirat. Kiadványunk a magyarországi homeopátiás közösség szakmai publikációit jelenteti meg, és a legfontosabb nemzetközi trendekről is olvashat folyóiratunkban.  

 

Szakirodalom


Szeretne alaposabban elmélyedni a homeopátiában? Egyesületünk kiadványai közül kiemelendő  A homeopátia kézikönyve mely átfogó képet nyújt az alapelvekről és a gyakori betegségek homeopátiás kezeléséről. Az Organon 6. kiadása alapmű. Oldalunkon megtalálhatja a magyar nyelvű kiadványok… Tovább

Állásfoglalások


Egyesületünk állásfoglalásait olvashatja csokorba gyűjtve. Olyan fontos témákkal kapcsolatban tesszük közzé álláspontunkat, mint például a homeopátia hatásosságát megkérdőjelező úgy nevezett ausztrál tanulmány vagy a homeopátiás szerek biztonságossága. 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.