Díjat díjra halmozunk

2024. április 25., csütörtök

A homeopátiát újból felkapta a média.

Dudás Gyula: Hahnemann portré

A Hahnemann díj mellé rögtön kitalálták, hogy a Laposföld díjat idén a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület kapja.

A homeopátia 200 éve működik – lehet nem elhinni, de az állatok gyógyulnak, a növények gyógyulnak, sőt még a petri csészében a sejtek is reagálnak rá. 

A felsorolt országokban számos egyetemen oktatják a homeopátiát, sőt akár külön tanszéke van:

Ausztria, Franciaország, Németország, Olaszorszár, Hollandia, Spanyolország, Egyesült Királyság, Portugália, Románia, Svájc, Kanada, Törökország , Marokkó, Magyarország, Dél-Afrikai Köztársaság, Kolumbia, India, Malajzia

https://www.homeopata.hu/hu/content/egyetemek-szerte-vilagban-ahol-homeo...

Svájcban a biztosító fizeti a homeopátiás kezelést 2009 óta:

https://www.homeopata.hu/hu/content/svajci-bicska-svajci-ora-svajci-torv...

A homeopátia tudományosan bizonyítottan hat békalencsére, ebihalakra, idegsejtekre és immunsejtekre.

A tudományos folyóiratokban közölt publikációk és magyar nyelvű összefoglaló itt olvasható:

https://www.homeopata.hu/hu/content/homeopatias-alapkutatasok-osszefoglalo

Emberi kutatások:

Az alábbi hivatkozások olyan jó minőségű tanulmányok példái, amelyek pozitívak és amelyeket nem cáfoltak meg más, közvetlenül összehasonlítható tanulmányok, azaz amelyek ugyanazt a homeopátiás kezelést tesztelték ugyanarra az állapotra: hasmenés, középfülgyulladás, allergiás rhinitis, szédülés. Metaanalizis, randomizált kontrollált vizsgálat is van köztük.

Ezek a tanulmányok olyan homeopátiás kezelésekre hívják fel a figyelmet, amelyeket további kutatásokkal kellene feltárni és amelyeket potenciálisan szélesebb körben lehetne alkalmazni.

forrás: https://www.hri-research.org/resources/essentialevidence/evidence-by-con...

A homeopátia hatékonyságára vonatkozó legmegbízhatóbb adatok a placebo-kontrollos, kettős vak, randomizált, kontrollált vizsgálatok 2014-es metaanalíziséből származnak, amely megállapította, hogy a homeopátiás gyógyszerek, ha egyénre szabott kezelés során írják fel őket, 1,5-2,0-szer nagyobb valószínűséggel fejtenek ki kedvező hatást, mint a placebo. Ez a tanulmány egyike a Dr. Robert Mathie által egy tízéves munkaprogram keretében végzett négy legújabb átfogó szisztematikus áttekintésnek.

https://www.hri-research.org/resources/essentialevidence/clinical-trials...

Sajnos az elmúlt idők tapasztalatai az mutatják, hogy bizonyos szkeptikusok a saját téveszméjükbe zárva ítélkeznek és rágalmaznak másokat. Ezt a gondolkodást a legnehezebb megváltoztatni, hiszen nélkülözi a nyitottságot új tények befogadására.  

https://www.youtube.com/watch?v=c2M7RjE-Rk8&t=1s

“Minden, amit a valóságról meg lehet tudni, az a tapasztalással kezdődik és azzal is fejeződik be.” ( Albert Einstein )

 

 

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.