Értjük már az esőembert?

Körkép az autizmusról

Ára: 25.000 Ft + tagdíj

Hol: 

 

 

Értjük már az esőembert? 

Körkép az autizmusról

egészségügyi szakdolgozóknak, orvosoknak

Az utóbbi ötven évben az autista esetek száma évi 3-4 %-kal emelkedik, jelenleg a szakemberek 1%-ra teszik az autizmus spektrum prevalenciáját az egész populációban, és ez növekvő tendenciát mutat.

Jelen tudásunk szerint az autizmus spektrum zavar nem gyógyítható, azonban a korai felismerés és fejlesztés nagyban elősegítheti a zavarral élők minél teljesebb életét.

6 előadásból álló tanfolyamunkon szeretnénk komplex módon bemutatni azokat a terápiás irányzatokat és tudományos újdonságokat, melyek segíthetnek megérteni és gyógyítani autista betegeinket.

Ára: 25.000 Ft + tagdíj / 7 előadás

(számlaszám: 11649001-50427900-49000006)

Hozzáférés: 30 nap

Homeopatáknak és képzésben lévő hallgatóknak ajánljuk.

Dr. Büki György: A fogalmak (ASD, SPD, ADHD) tisztázása

A „neurodiverzitás” fogalma. Immunológiai, gasztro-enterológiai, neurológiai (epilepszia és egyebek) valamint sejt szinten: mitochondriális, methylizációs problémák. „Divatos témák”: bél-agy tengely, CBD. Mindeközben magyarországi (szubjektív) helyzetelemzés.

Jasminka Trbojevic-Bubalo: Mitokondriális terhelés, autizmus, homeopátia

Az előadásomban szeretném bemutatni a mitokondriális terhelés fogalmát, tüneteit.

Majd eseteken keresztül  a homeopátiás kezelési lehetőségeket.

Egy kis önéletrajz…

Jasminka Trbojevic Bubalo, LCHE, MARH, RHom

Londonban élek, az Egyesült Királyságban regisztrált homeopataként dolgozom. 25 éves koromig Magyarországon éltem, tanultam és dolgoztam.

Tanulmányok, elvégzett iskolák:

·        Centre For Homeopathic Education CHE London/Budapest

·        International Academy of Classical Homeopathy, Görögország

·        Nemzetközi CEASE terapeuta képesítés

·        BSc (Hons) Homeopátia Konverziós Tanfolyam, (CHE and Middlesex University London, folyamatban)

Érdeklődésem középpontjában az alábbi kérdések, területek állnak:

Az allopátia és a homeopátia használata - lehetőségek az integrációra

Homeopátia és biomedikális terápiák alkalmazási lehetőségei autizmussal élő pácienseknél ( holisztikus szemlélet, célzott laboratóriumi vizsgálatokban rejlő lehetőségek, komorbiditások biomedikális támogatása, enyhítése)

Geriátriai kórképek támogatása homeopátiával

Dr. Guseo András: Étel vezérelt viselkedési zavar

Egyre szaporodnak azok a tények, amelyek bizonyos autoimmun folyamatokat is igazolnak autizmus spektrum zavarban. Ma már tudjuk, hogy az autoimmunitás leggyakrabban a belekben, a ”lyukas béllel” kezdődik. Az ASD-ben érintettek nagy százalékának van emésztési gondja és ételekkel szembeni kóros túlérzékenyége (intoleranciája). Bizonyítékaink vannak arra is, hogy ételek különböző mentális zavarokat okozhatnak felnőttekben is. A háttérben vezető szerepet játszik a mikrobiom és összetétele. Hogyan és miért alakul ez ki? Ezt a témát feszegeti a szerző legújabb megjelenő könyvében az „Ételintolerancia, van vagy nincs”-ben.

Dr. Guseo András
neurológus, ideggyógyász, pszichiáter, fejfájás specialista, a funkcionális gyógyítás képviselője
1965-ben, Pécsett diplomázott, Kaposváron, majd a Pécsi Egyetem Idegklinikáján dolgozott, ahol 13 év alatt ideggyógyászatból, pszichiátriából és idegkórszövettanból is szakvizsgát tett. 25 évig volt a székesfehérvári Megyei Kórház Neurológiai osztályának osztályvezető főorvosa. A sclerosis multiplex kutatásában elért eredményei alapján 1982-ben beválasztották a Nemzetközi SM Társaságok Orvosi Szaktanácsadó Testületébe. Elsőként mutatta ki az IgG vezérelt diéta progressziót csökkentő hatását sclerosis multiplexben. 2004-től nyugdíjasként oktat és kutat. Gyógyító, tudományos, kutatói és oktatói munkája szerteágazó, számos könyv, publikáció, betegfelvilágosító tanfolyam (SM Kontroll) és akkreditált képzés fűződik a nevéhez. Jelenleg a stressz és a táplálkozás hatását kutatja autoimmun betegségekben.

Dr. Sebő Zsuzsanna: Lehetőségeink

Az előadó 1997. óta foglalkozik homeopátiával, rendszeresen tart előadásokat, több homeopátiás szervezet oktatója. Társszerzője és szerkesztője a Homeopátia kézikönyve, a Kismamák nagy könyve, a Homeopátia dióhéjban, valamint a Homeopátia nőkről, nőknek, nőktől című könyveknek.

"Az oltáskivezetés elméletének kidolgozója és berobbantója a homeopátiás köztudatba dr.Tinus Smits, holland homeopata volt, akinek magyarországi kurzusa óta alkalmazom ezt a terápiát elsősorban spektrumzavarban szenvedő gyermekeknél, de más esetekben is, ha postvakcinációs tünet együttes gyanúja merül fel.

Mi a módszer lényege, hogyan működik, és milyen buktatói vannak - ezekről próbál áttekintést adni az előadás, magába foglalva azt is, hogyan lehet a módszert adaptálni a mai oltásokkal terhelt korra."

Dr. Csomai Zita: Pervazív fejlődési zavarok megjelenési formái, okai, háttere. Az életmód-orvoslás, az ortomolekuláris medicina szerepe a zavarok kezelésében

Autizmus esetén fokozott energia felhasználás történik az agyban, így a makro - és mikrotápanyagok mennyisége, minősége, a tápláltsági állapot befolyással bír. Úgy, mint a neuroprotektív hatású tápanyagok is terápiaként szolgálhatnak. A kialakuló alvászavar, melatonin-deficit, diszreguláció nagyban rontja az életminőséget, így a melatonin pótlásnak kiemelt klinikai jelentősége van autizmus esetén.

Dr. Csomai Zita
orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, fitoterapeuta, BLS-AED instruktor
1999-ben végzett orvosként Szegeden, majd a sürgősségi ellátásban, illetve onkológián dolgozott éveken át. Annak vágya, hogy a betegekkel hosszabb időt eltöltve segítse őket a gyógyulás útján, a természetgyógyászat felé indította, melynek számos ágában tudást és képesítést szerzett. 2005 óta tart kismamáknak, kispapáknak Baba-elsősegély tanfolyamokat nagy sikerrel. Életmód-tanácsadóként is a kismamák, babák és gyerekek holisztikus kezelése a fő területe, mint 3 gyermekes édesanya, saját tapasztalatai is segítik tudása gyakorlatias átadásában. Gyógyító és oktatói munkájának fő pillérei a holisztikus szemlélet és a megelőzés fontosságának hangsúlyozása.

Kertész Nikoletta a Soha többé autizmus! csoport alapítójának előadása

Szülői tapasztalati szakértő „autizmus helyreállító” módszertanok területén,  a mentális teljesítményfokozás szakértője, a MyNeuro brand tulajdonosa, neurofeedback tréner-oktató, az ILF Neurofeedback technológia szakértője, magyarországi disztribútora és oktatási jog tulajdonosa
 

Gyermekeim értelmi sérültsége, és egyikük autizmusa késztettek arra, hogy feltárjam az állapotuk hátterében meghúzódó okokat és ezekre hatékony megoldásokat találjak. Célom volt tüneteik tüneteik csökkentése vagy végleges megszűntetése, ezáltal mentális teljesítményük fokozása, így egyéni és családi életminőségük javíthassak, hogy számukra és egészséges testvérük számára a legteljesebb jövőt biztosítsak.
Célomat elértem, útközben pedig ebből tovább építkeztem.Összeállítottam egy komplex terápiarendszert, amelyet MyNeuro Protokolnak neveztem el. Ezzel a funkcionális táplálkozáson, biomedikális megközelítésen alapuló rendszerrel egyénre tudom szabni a megfelelő terápiás, fejlesztési protokolt, amelyet a gyakorlatban tudnak alkalmazni, ezáltal a lehető legteljesebb mentális teljesítményt érnek el az érintett gyermekek. A protokol részeként a jogi, intézményi, adminisztratív útvesztők kérdéseire is választ és megoldást kapnak szüleik.
www.myneuro.hu
www.sohatobbeautizmus.hu

Újhelyi Illés Orsolya  (BCBA): Az alkalmazott viselkedéselemzés (ABA: Applied Behavior Analysis) lehetőségei autista gyermekek fejlesztésében 

Az alkalmazott viselkedéselemzés (ABA) világszerte a leghatékonyabb evidencia alapú beavatkozási lehetőségnek számít autizmussal érintett gyermekek és felnőttek ellátásában és életminőségének javításában.  Azzal együtt, hogy az ABA nem egy "autizmus - terápia", hanem egy - egyetemi végzettséggel művelhető - önálló tudomány, amely számos más területen is hatékonyan alkalmazható, előadásomban én is elsősorban azokat az alapelveket és lehetőségeket igyekszem röviden bemutatni, melyek segítségével autizmussal és más tanulási vagy viselkedési zavarral élő gyermekek fejlesztését és beilleszkedését tudjuk hatékonyan segíteni.

Ujhelyi-Illés Orsolya, BCBA
Több,  mint 10 éve foglalkozik az alkalmazott viselkedéselemzéssel (ún.  ABA). A témában először, mint érintett szülő, saját, autizmussal élő gyermeke fejlesztése kapcsán mélyült el, majd - az eredményeket látva - megszerezte a nemzetközi képesítést (BCaBA 2015, BCBA fokozat 2019), hogy mások számára is elérhetővé tegye ezt a rendkívül hatékony, bizonyított eljárásokon alapuló fejlesztési lehetőséget. Célja, hogy minél több érintett gyermekhez és családhoz eljuthassanak az ABA alapelvei és szemlélete.

Regisztráció

Jelentkezés a tanfolyamra - e-learning

Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.