AQUA - Víz szerek a homeopátiában

Mikor: 
2024. szeptember 21., szombat
Hol: 

ONLINE

 

AQUA- Víz szerek a homeopátiában

Divinyi Zoltán Péter előadása

Időpont: 2024. szeptember 21.  9:00 - 18:00

Helyszín: online, zoom

Részvételi díj:

Tagjainknak: early bird: 19.000 Ft + tagdíj (szeptember 1-ig történő befizetéssel)

szeptember 1. után: 23.000 Ft + tagdíj (szeptember 20. délig történő befizetéssel)

Nem tagoknak: early bird: 24.000 Ft (szeptember 1-ig történő befizetéssel)

szeptember 1. után: 28.000 Ft (szeptember 20. délig történő befizetéssel)

(Számlaszám: 11649001-50427900-49000006)

(mindenki számára nyitott előadás)

A víz maga az élet. Az emberi test 50-70%-a víz. A földi élet a vízben alakult ki. Mindez evidenciának számít a ma embere számára, mint ahogy az is, hogy a gyógyvizek és ásványvizek ősidők óta a megfáradt, gyógyulásra vágyó emberi test és lélek „gyógyszerei.” Az viszont kevésbé ismert, hogy a homeopátia rendszerében is léteznek különféle komponensű vízből készült „proving-olt” gyógyszerek. Ezek materia medica-ja kevesek számára ismert, így alul reprezentált a homeopátiás szakemberek praxisában is. Divinyi Péter (CHE diplomás homeopátiás tanácsadó) hosszabb ideje kutatja a vízből készült homeopátiás szereket, így alaposan „megmerítkezett” az aqua szerekben, mint ahogy az életében sem állnak messze tőle a vízi sportok, az ásványvizek, a tengervíz és a gyógyvízkultúra sem. Nézzünk rá együtt arra, mi a közös ezekben a vízből készült homeopátiás gyógyszerekben, melyek a közös csoportjellemzőik, miben lehet segítségünkre, mit tud egy angliai, egy cseh vagy egy dél-franciaországi ásványvíz-szer vagy egy szent folyó, a Gangesz vize! Ismerkedjünk meg a világhírű Lourdes-i zarándokhely gyógyvízének homeopátiás rejtett minőségeivel és térképezzük fel, mire használható a tengervíz vagy az „Új víz”, az Aqua Nova homeopátiás gyógyító minősége! Értsük meg, hogyan juthatunk el az ásványi-, nemesgáz-, tej-, madárszerektől és nozódáktól az esetnek megfeleltethető víz-szerig! A víz állandó áramlásban van („megadja magát”, mégis mindennél erősebb). A víz „emlékszik” rá, honnan jött, segít a megújulásban (a múlt lenyomatainak feldolgozásában), az érzelmek feloldásában. Mint ahogy a forrás sem kérdi, merre visz az útja…a víz is segít arra ráeszmélni, hogy mi az emberi egészség Alfája és Omegája…

Gyógyuljunk együtt a vízben rejlő életenergiával, az Aqua szerekkel!

A képzésen résztvevők a webináriumot követően az előadó felajánlásának köszönhetően a gazdagon illusztrált prezentációs anyagot és a víz-szerek eddig ismert szereiből készült teljes listát is kézhez kapják, amely repertorizációs segédeszközként is kiválóan alkalmazható a napi gyakorlatban. A képzés során esetbemutatásokra is sor kerül. A webinárium utólag is megtekinthető felvételről.

 

ÓRAREND:

9:00 – 11:00: Gyógyvizek és ásványvizek, a homeopátiás víz-szerek csoportja (áttekintő analízis), sós vizek (Aqua marina / tengervíz, Yam-Ha-Melach /Holt-tenger vize), folyó vizek (Aqua Ganga (Gangesz-folyó vize))

11:00 – 11:10: Szünet

11:10 – 13:30: Termálvizek / hévizek, glaubersós vizek – bővizű és kiapadt források (Aqua Carlsbad, Aqua Cross Spring, Aqua Gastein – Lapis albus, Aqua Teplitz, Aqua Vichy, Aqua Sanicula)

13:30 - 14:15: Ebédszünet

14:15 – 16:30: Hideg vizű források és forrásvízzel táplált tavak, keserűvizek (Aqua Bondonneau, Aqua Gettysburg, Aqua Hochstein, Aqua Skookum Chuck), „meglepetés aqua-szer”

16:30 – 16:40: Szünet

16:40 – 17:45: Új és ősi kelta-római vizek (Aqua Nova, Aqua Sulis, Aqua Destillata)

17:45 – 18:00: Kérdések-válaszok

Az előadóról:

DIVINYI PÉTER

Az előadó a CHE Homeopátiás Magániskolában szerzett homeopátiás tanácsadói végzettséget 2018-ban. Diplomamunkáját dr. Rácz Zsuzsanna és dr. Titkos Csaba konzulensi támogatása mellett „Az álmok homeopátiás analógiáinak értelmezése, azaz az álmok, mint „kulcsok” a homeopátiás gyógyításban” címmel készítette el.

A gyógymóddal 2004-ben került kapcsolatba, és azóta is elkötelezett a homeopátia ügye mellett. 2008-tól közel egy évtizedig a Laboratoires Boiron alkalmazásában dolgozott vezető pozícióban. 2016. óta foglalkozik homeopátiás tanácsadással. 2022-től a Terápia Natúra Alapítvány külsős munkatársaként dolgozik. Szabadidejében szakkönyveket olvas, cikkeket ír és főleg homeopátiával kapcsolatos tartalmakat oszt meg a közösségi médiában jelen lévő csoportjában, a Homeopátiás Szellemi Műhelyben. Korábban (a CV-19 előtt) számos szakmai és laikus rendezvényt szervezett különböző homeopátiás vonatkozású témákban, homeopata szakemberek meghívásával, melyek laikus és szakmai közönség soraiban is nagyon népszerűek voltak. 2023 szeptembere óta a családállítás rendszeréből tovább dolgozott szakrális csoportrituálékat vezet.

Az Arachnida csoporttal kapcsolatos saját szakmai tapasztalatait és új felismeréseit közel tíz előadás alkalmával több száz fős magyar közönség számára prezentálta. Mindezek után a Szlovák Klasszikus Homeopátiás Akadémia meghívására 2020 nyarán egy négy napos előadás keretében osztotta meg tudását angol nyelven, nemzetközi szakembergárda előtt. A szeminárium oly mértékű pozitív visszhangot kapott szakmai körökben, hogy az év októberében mintegy 200 fős lengyel, cseh, szlovák, német, francia és osztrák szakmai közönség számára 2 napos webinárium formájában is megismétlésre került.

A későbbiekben a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület invitálására a homeopátia alapjaira tanította a hallgatókat online formában. Homeopátiás alaptanfolyamot több alkalommal is tartott két homeopata társával karöltve. Saját magára szabad gondolkodóként tekint, akit több nagy homeopata szellemisége megérintette, de mindennél többre tartja az empirikus belső tudást, azt a „transzformációt,” melyet mindenki az egyéni szellemi útja során sajátíthat el. Előszeretettel inspirálódik a tudatalatti tartalmak dekódolása érdekében az ősi keleti tanokból. Különösen érdekli a mítoszok, a sámánizmus és a szimbólumok világa. Célja a szercsoportok közti összefüggések mélyebb megismerése, újabb összefüggések meglátása és az elsajátított tudás megosztása mindenkivel, aki nyitott gondolkodású és befogadó a témában.

Szeretettel várunk Benneteket!

Regisztráció

Jelentkezés

Kérjük, figyelmesen töltse ki, a csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

Hozzájárulok az adataim Felnőttképzési rendszerben való felhasználásához.

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.