Vitiligo

10 éves lányom lábfején és térdein vitiligo foltok jelentek meg idén. 2-4 cm-es alaktalan foltok formájában. Van rá homeopátiás szer/kezelés, ami segit ennek terjedésében, megállitásában esetleg gyógyitásában?

Köszönöm válaszát.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A vitiligo kezelése nehéz feladat, az akadémikus orvoslás számára is. A bőr autoimmun betegségéről van szó, melynek fő tünete a bőr foltokban történő depigmentálódása. 

Nekem nincs saját tapasztalatom vitiligós betegekkel, de olvastam olyan tudományos cikket, ami arról számolt be, hogy sikeresen kezeltek vitiligós pácienseket homeopátiával és a fehér foltok ismét pigmentáltak lettek. Főleg a korai stádiumban jelentkező pácienseken tudtak érdemben segíteni. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5723025/  

A homeopátia a krónikus betegségeket személyre szabottan kezeli, és ez azt jelenti, hogy a homeopátiás orvos nemcsak a betegség tüneteit vizsgálja, hanem az összkép alapján választ szert, amibe beletartoznak az egész szervezet testi tünetei és jelenségei és a lelki állapot is. Keressenek fel egy homeopata orvost, aki egészében megvizsgálva az esetet tud homeopátiás szert javasolni, ami segíthet. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.