Változó kor

Üdvözlöm!
A kérdésem a klimaxot érinti, illetve a cimicifuga nevű homeopátiás szert.
Azt szeretném tudni, hogy Ön ajánlja-e a szedését a változó kori panaszok enyhítésére? Meddig szedhető és ha szünetet kell hagyni akkor azt mikor és mennyi időig?  Esetleg kiválthat a szedése kellemetlen mellékhatást?
Köszönöm válaszát!

 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A klimaxos panaszok enyhíthetők homeopátiával, de a megfelelő szert csak a tünetek pontos ismeretében tudjuk kiválasztani. A Cimicifuga csak egy a sok szer közül, például a repertóriumban (homeopátiás tünetjegyzék) a menopausa panaszaira 119 szer közül lehet választani. Tehát nem tudok egyértelmű választ adni a kérdésére. Keressen fel egy homeopata orvost, aki személyre szabottan tud szert javasolni. Léteznek komplex homeopátiás készítmények a változó kor panaszaira, például a Klimakt-Heel tablettát érdemes megpróbálni.

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.