Többször ébred éjjel

Kedves Doktornő!

Kislányom 4 hónapos. Eddig átaludta az éjszakát kb.este 10-kor evett utoljára és reggel 6 körül ébredt először enni.

2 hete azonban ez megváltozott. (Új ágyat kapott mert a bébiöböl már elég kicsi volt neki így vettünk egy 120as ágyat de szintén mellettem van ugyanúgy mint az öbölben). Az esti etetés után elalszik, azonban 1 óra körül megébred és onnantól kb fél 5-ig fél 6-ig rövid fázisokban alszik, elég éber,de olyan is volt, hogy 4 órakor már nem lehetett visszaaltatni, etetni kellett. Nem sír, csak felébred, nyöszörög igényli hogy megsimogassam, beadjam a cumit és így kb. 10 perc alatt visszaalszik. A hajnali evés után még visszaalszik kb 3 órára.

Napközben többször alszik, délelőtt egy viszonylag nagyot ( akár 3 órát is), aztán kora délután séta alatt a babakocsiban kb 1 órát.

Utána délután nagyjából 6 órától nyügösködik és akkor már nem is nagyon lehet elaltatni.

Hétvégén 2 éjszaka jobb volt, csak 1x ébredt meg, viszont most visszaállt arra amit leírtam. (Most semmi valtozas nem volt, ugyanaz az ágy, hőmérséklet, pizsama,minden...) Sokszor felborítja a napirendjét, egyik nap 6x másik nap csak 5x eszik. nem éhes, hízik, van elég tejem.

Kérem segítsen, a fentiek alapján mit adhatnék neki, hogyan és milyen dózisban hogy éjjel és este nyugodtabban tudjon aludni.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Szerencsés, hogy idáig ilyen kiegyensúlyozott éjszakáik voltak. Lehet hogy elindult a fogzás, de az is lehet hogy az új ágy borította fel a rendszert. Hányszor eszik éjszaka? Nem lehet hogy éppen most többet szeretne enni gyakrabban és egyszerűen éhes? Látja, mennyi kérdést kell tisztázni ahhoz, hogy használható tanácsot lehessen adni. És még ennél is többet kéne tudnom, hogy homeopátiás szert javasoljak. Mivel nem áll elegendő információ a rendelkezésemre, azért a jól bevált komplex homeopátiás szerek jönnek csak szóba: este 1 Viburcol kúp adását próbálja meg. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.