Szeparációs szorongás

Tisztelt Doktornő/Úr!

Van egy 5 éves kislányom aki már 2 éve óvodás. Nem szeret oviba járni, illetve tőlem nem szeret távol lenni. Mindig azt mondja, hogy velem szeretne lenni nem akar menni az oviba. Vittem pszichológushoz is, ugyanis ezek a szorongások testi tünetben is megjelenik (vállhúzogatás, szipogás, krákogás, fejrángatás) A pszichológus közölte, hogy szeparációs szorongása lehet a gyermeknek. (nyugtatót akart kiírni, de én azt elutasítottam) Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnám ezt oldani.

Most nyár van, míg együtt otthon voltunk enyhültek a tünetek, most a nagyszülőre van bízva, de nem vagyok ott ugyanúgy megjelentek a tünetek.

Mivel tudnám könnyíteni a helyzetét, ha indul az ovi. Válaszát nagyon köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Anyuka,

Az ovi kezdés megrázkódtatásaiban érdemes a homeopátiához fordulni, mert egy jól kiválasztott szer hatékonyan oldja a gyermek szorongását. Javaslom, hogy olvassa el honlapunkon az erről a témáról szóló korábbi cikket. Anya, nem akarok óvodába menniiiiii!

Ha ráismer valamelyik homeopátiás gyógyszer képére gyermeke esetében, akkor adja neki C30 potenciában hetente 2 alkalommal 5 golyót. Ha nem találja a felsorolásban a gyermeke problémájához illő szert, javaslom keressen meg egy homeopata orvost, aki egy részletes beszélgetést követően pontosan gyermekéhez illő alkati szert fog javasolni.

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.