Szeparációs szorongás

Tisztelt Doktornő/Úr!

Van egy 5 éves kislányom aki már 2 éve óvodás. Nem szeret oviba járni, illetve tőlem nem szeret távol lenni. Mindig azt mondja, hogy velem szeretne lenni nem akar menni az oviba. Vittem pszichológushoz is, ugyanis ezek a szorongások testi tünetben is megjelenik (vállhúzogatás, szipogás, krákogás, fejrángatás) A pszichológus közölte, hogy szeparációs szorongása lehet a gyermeknek. (nyugtatót akart kiírni, de én azt elutasítottam) Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnám ezt oldani.

Most nyár van, míg együtt otthon voltunk enyhültek a tünetek, most a nagyszülőre van bízva, de nem vagyok ott ugyanúgy megjelentek a tünetek.

Mivel tudnám könnyíteni a helyzetét, ha indul az ovi. Válaszát nagyon köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Anyuka,

Az ovi kezdés megrázkódtatásaiban érdemes a homeopátiához fordulni, mert egy jól kiválasztott szer hatékonyan oldja a gyermek szorongását. Javaslom, hogy olvassa el honlapunkon az erről a témáról szóló korábbi cikket. Anya, nem akarok óvodába menniiiiii!

Ha ráismer valamelyik homeopátiás gyógyszer képére gyermeke esetében, akkor adja neki C30 potenciában hetente 2 alkalommal 5 golyót. Ha nem találja a felsorolásban a gyermeke problémájához illő szert, javaslom keressen meg egy homeopata orvost, aki egy részletes beszélgetést követően pontosan gyermekéhez illő alkati szert fog javasolni.

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.