Székrekedés

Üdvözlöm!

Gyerekkorom óta gondot okoz a székrekedés. (35 éves vagyok.) Tavaly októberben - császármetszéssel - megszületett a kisfiam. A hasam azóta nem akar visszahúzódni, 4-5-6 hónapos kismamának néztek már többen is.

A gondom az, hogy közben a székrekedéses panaszaim tovább romlottak. Van, hogy 4-5 napig semmiféle ingert nem érzek, nem tudom ezt a dolgot megoldani. A közérzetem nagyon rossz, sokkal idegesebb vagyok az átlagosnál, fáradékonyabb és aludni is sokkal felületesebben alszom.

Mit javasolna? Végre, szeretném, ha ez a (legnagyobb gondom!) megoldódna!!

Nagyon köszönöm a válaszát!

Leya

Orvos válaszol

Tisztelt Leya!

Ha gyermekkora óta székrekedéses, akkor fontos lenne kivizsgálni, nincsen-e táplálékallergia, lisztérzékenység vagy bélmozgás zavara a háttérben, ezt gasztroenterológiai szakrendelésen érheti el. Egy ilyen krónikus panaszt nem lehet ilyen távoli tanácsadással megoldani, mert étrendi, székletlazító és homeopátiás gyógyszerek kombinálni kell, melyeket egyénre kell szabni.Kérem, jelentkezzen homeopátiás rendelésen, ahol a vizsgálat és a kikérdezés alapján javasolható egyénre szabott terápia.

Üdvözlettel, Dr. Sal Péter 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.