Összetett panaszok és a homeopátia

tisztelt Homeopata doktornő/ur!

közel 30 eve fennalló lyme kór esetén milyen szerválasztást javasolnak? hány féle szer a maximum amit egy illető egyszerre szedhet? kit tudnának ezzel kapcsolatban javasolni aki ért hozza ? gyógyult e már valaki csak homeopatiaval ebből? parazitairtás lehetséges e biztonságosan csak homeopatiaval?
vezető tüneteim:meleg intolerancia, mellekevese alulmukodes, kr. infekciok, kr. hasmenes, emesztesi panaszok, depresszio, gyengeseg, izomfájdalom.

köszönöm szépen.

Orvos válaszol

Kedves Anri,

Több kérdést is feltett, sorban válaszolok rájuk:

"közel 30 eve fennalló lyme kór esetén milyen szerválasztást javasolnak?"

Egy 30 éve fennálló krónikus betegségre csak alapos kikérdezés után tud egy homeopata ovos szert javasolni, az egész kórtörténetet és az egész embert látni kell. Tehát konkrét szert nem tudok javasolni csak azt hogy keressen fel egy homeopata szakorvost.   

"hány féle szer a maximum amit egy illető egyszerre szedhet?"

Nincs meghatározva, hogy hányféle szert lehet szedni, esete válogatja. Akut esetben lehet hogy 2-3 szerre van szükség, olykor egyszerre, de nagyon gyakran egymás után többféle szert is kell szedni a betegség stádiumának megfelelően. Krónikus esetben is lehet többféle szerre szükség, akár egy időben szedve vagy egymást követően.

"kit tudnának ezzel kapcsolatban javasolni aki ért hozza?"

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület orvoslistáján találja meg azokat az orvosokat, akiket ajánlunk.

"gyógyult e már valaki csak homeopatiaval ebből?"

A Magyar Homeopata Egyesület Simile című szaklapjának 2017-es nyári számában  jelentek meg közlemények a Lyme kór homeopátiás kezeléséről.

Jürgen Hansel német homeopata orvos cikkéből idézek néhány fontos ideillő gondolatot:

"A korai stádiumú akut borreliosis különböző formái nem csupán megbízhatóan diagnosztizálhatók majdnem minden esetben, hanem sikeresen kezelhetők is antibiotikumokkal - ez a választandó kezelés.  A korai stádiumban szinte mindig elegendő eliminálni a kórokozót egyetlen antibiotikumkúrával, megszüntetve ezzel a fertőzést. Az antibiotikumkezelést a lehető leghamarabb el kell kezdeni, nem utolsó sorban azért, hogy megakadályozzuk a betegség előrehaladását és a késői stádiumra jellemző tünetek megjelenését.

Azok a betegek, akik a borreliosis diagnózisával jelentkeznek a homeopátiás rendelésen, a legtöbb esetben már túl vannak a korai stádiumon. Gyakran már kezelték őket sikertelenül antibiotikumokkal, és a betegségük krónikussá vált. Így a késői stádiumú Lyme-kórban szenvedő, antibiotikumrezisztens esetek és a krónikus borreliosis kezelése egyaránt a homeopátia hatáskörébe tartozik. A korai stádiumban azonban elsősorban antibiotikummal kell kezelni a fertőzést."

(Jürgen Hansel* Sectrum of Homeopathy 2015/3)

"parazitairtás lehetséges e biztonságosan csak homeopatiaval?"

A homeopátia elsősorban nem a parazitára hat, hanem a beteg védekezőrendszerét erősíti meg. Mert egy krónikus fertőzés csak egy kibillent és meggyengült immunrendszerű betegnél lehetséges. Ha helyreáll az egyensúly, a beteg képes lesz megszabadulni a krónikus panaszoktól és fertőzéstől. 

"vezető tüneteim: meleg intolerancia, mellekevese alulmukodes, kr. infekciok, kr. hasmenes, emesztesi panaszok, depresszio, gyengeseg, izomfájdalom."

Sokféle területen jelez a szervezete, hogy kibillent az egyensúlyból. A homeopata orvos még ennél is többet kell hogy tudjon, mire romlanak vagy javulnak a panaszok, milyen az alvása, étvágya, sőt még az is fontos lehet hogy miket álmodik. Egy homeopátiás esetfelvétel ezért általában 1,5 - 2 óráig tart, készüljön fel rá.  Jobbulást kívánok,

dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.