Nehéz elalvás

Kedves Doktornő!

Kislányom most 10 éves, eddig sem  volt jó alvó, de most egy pár hete elkezdett félni attól, hogy nem tud elaludni. Ilyenkor elkezdi este sokat jàr mosdóba, elkezd fàjni a hasa. Ha bebújok mellè és elaltatom rögtön, ahogy kikelek felkel. Ha nem, akkor pedig el sem alszik. Azt figyeli, mikor megyek ki a szobàból. Ha bemegyek a hâlószobàba, akkor jàrkàl órànkènt. Csak akkor nyugszik meg, ha vki vele alszik. Ez van este. Napközben pedig igazi kiskamasz. Bezàrja a szoba ajtaját. Mesél a suliról, sportol, kitűnő tanuló, boldog, sokat nevet.
Köszönöm a vàlaszt!
 

Orvos válaszol

Kedves Tímea!

Meg kellene tudni, mi volt az a tapasztalat, ami a félelmet kiváltotta, sokat beszélgessenek  vele, és igénybe  vehetik pszichológus segítségét.

A homeopátia egyénre szabott gyógymód, a gyógyszerválasztáshoz tudni kellene a benne zajló folyamatokat, ezért a legpontosabb megoldás Homeopata orvossal való kikérdezés és vizsgálat utáni gyógyszerválasztás. Azért van néhány szer, amit meg lehetne próbálni: a járványtól való félelem hipochonder gyermeknél, aki a szokások rabja: Arsenicum album C30, nagyon beszédes, közösség középpontja gyermek, aki nagyon szeret szerepelni: Phosphorus C 30, gyász, rokon elvesztése után Natrium-muriaticum C30, sírós, bújós gyermek, aki édesanyjához kötődik jobban Pulsatilla C 30, bármelyiket  választják, adagolás: hetente 2 nap egymás után reggel-este 1x5 golyó, három nap szünet után ismétlés.

Ha ezek 2 hét  alatt nem segítenek, adjon Datif PC Neo tablettát lefekvéskor 15 percenként max 1 órán át.

Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.