Körömgomba

Tisztelettel kérdezem, hogy a mindkét nagylábujjam körmén lévő fekete körömgombára, milyen megoldást tudnának javasolni?

A bőrgyógyász által kiírt szájon át szedhető gyógyszer kikészítette a májamat, de a körömgombát nem szűntette meg. Ezen kívül próbálkoztam helyi lakkokkal is, sőt növényi készítményekkel is, de nem értem el szemmel látható javulást már 1 éve. Cukor -és lisztdiétát is tartok.

Még azt szeretném megkérdezni, hogy kezdődő influenzára szedek OSCILLOCOCCINUM golyócskákat, milyen adagban vegyem be, és elég ez az egyfajta készítmény, hogy mielőbb meggyógyulhassak?

Megtisztelő válaszukra feltétlenül számítok.

Orvos válaszol

Kedves Lenkei Miklós!

A körömgombára nem lehet homeopátiás szert javasolni, mert tudni kell hozzá hogy ez Önnek milyen panaszt okoz.

A gomba írtók helyi használatát javaslom!

Oscillococcium adagolása: hetente egy nap szedjen reggel este fél-fél csővel megelőzésre.

Kezelésre két napig reggel este fél-fél csővel elegendő.

Jobbulást kívánok !

Dr Sal Péter

Kedves Miklós, ha más honlapról eltérő választ kap, az a homeopátia változatossága miatt van, többféle megoldás is van ugyanazon problémra (admin.)

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.