Fogas kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Frontális kettes fogamból kiesett a tömés egy jó ideje és valószínűleg tovább romlott. Teljesen fent van az ínynél belülről a szuvasodás.Tegnap voltam vele fogorvosnál mert felül (elöl) az íny nyomásérzékeny és a fogam is érzékennyé vált. Megröntgenezte, kismértékű enyhe gyulladás látszódott. Azt mondta valószínűleg gyökérkezelésre lesz szükség. Várjunk egy ideig hátha felszívódik vagy szedjek antibiotikumot hátha hat rá. Emlékeim szerint a silicea 15 vagy 30 potenciában szárítja a gennyesedést, 5CH-ban pedig elősegíti, összegyűjti. Kérdésem, hogy először az 5CH-t kell szedni (mennyi ideig?) és utána a 15CH vagy 30CH-t vagy elég csak a magasabb, szárító potencia? Abból melyik és meddig? Esetleg más szerek? Ezzel elkerülhető lenne esetleg a gyökérkezelés (a fog elhalasztása....ezt szeretném elkerülni ha lehet) és csak egy sima tömés lenne.....

Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Renáta!

Az, hogy milyen potenciában és milyen gyakorisággal adjuk a homeopátiás gyógyszereket, a gyulladás milyensége határozza meg. Az Ön esetében mindenképpen látnom kellene a fogáról készült röntgenfelvételt. Kérem, küldje el a röntgenjét az info@harisfogaszat.hu címre. Ezen kívül írja le részletesen a jelenlegi panaszait: mire fáj a foga, van-e harapási érzékenysége, mi csökkenti a panaszait, milyen napszakban fáj a foga?

Üdvözlettel:

Dr. Papp Huba

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.