Emésztési problémák

Majdnem 6 hete kezdődtek az emésztési problémáim, sajnos a jelenlegi helyzetben orvoshoz szinte lehetetlen eljutni.

Gyomorégés volt az első tünet amit az epe környéki minimális szurkálás követett.

Ezután enyhe puffadás , világosabb széklet ami kicsit lágyabb.

Reggel felkelés után szinte rögtön Wc-re  kell mennem van , hogy kétszer is/régebben ilyen nem volt / Sokszor van keserű íz a számban és úgy érzem az egész emésztésem felborult, amitől nagyon szorongok ,pláne a mostani helyzetben,hogy az orvosok nagy része nem elérhető.

A probléma elején még voltam hasi ultrahangon,ahol minden rendben volt és székletvér teszt volt,ami negatív.

Étvágyam van,fogyni nem fogytam.

Ami még zavar,hogy gyakran estére és éjjelre puffadok, ég a gyomrom,ami nagyon zavar az alvásban.

A betegségeim megoldásában mindig sokat segített a homeopátia,ezért is fordultam Önökhöz.

Üdvözlettel,Szabó Ildikó

Orvos válaszol

Tisztelt Ildikó!

Az elhúzódó emésztési problémáinak további vizsgálataira lenne szükség (széklet calprotectin, gyulladásos paraméterek , májfunkciós, vérvétel, ételérzékenység vizsgálata stb.)ezért gasztroenterológus konzultációját javaslom. 

Homeopátiás javaslatom: Calcium-phosphoricum C30  adagolás: 2 napig 1x5 golyó, 3 nap szünet után ismételhető a 2 napos kúra, maximum 20 napig) 

Amikor gyomorégést észlel, bevehet  esetenként Nux vomica C12 vagy C15 ből 1x5 golyót 1/2 dl vízebn oldva, fél óra alatt elkortyolgatva max 3x naponta.

Javulást kívánok!

Köszönöm: Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos - www.rozsavolgyirendelo.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.