Elhúzódó láb fájdalom

Tisztelt Doktor nő/Úr!

Egy éve fennálló panasszal fordulok Önhöz. Egy hosszas, betonúton történő túra után (rossz túracipőhasználatot követően) azonnal megfájdult mindkét lábam a combig, alig tudtam lábra állni napokig, majd ennek csökkenése után megmaradt a talpam sarokrészénél, a belső lágyrésznél, a hajlatnál a fájdalom. Mivel előtte már sikeresen alkalmaztam a Hekla Lava készítményt sarokcsontkinövésre, most is megpróbálkoztam vele, 3 hónapig szedtem a korábban bevált módon, azonban sajnos semmi eredmény nem volt. Szedtem rá fájdalomcsillapítókat, kenegettem, vártam, hátha szűnik a gyulladás. Odáig fokozódott, hogy már alig tudtam járni, azt is csak sántítva. Nem reggel és nem pihenés után fáj nagyon, hanem minél tovább terheltem, annál jobban fájt minden lépés alkalmával. Később már fekvés közben is. Ekkor fordultam ortopédushoz, aki röntgent készíttetett: "A tuber calcanei talpi felszínén kb. 1 mm-es halvány, exostosis kezdemény észlelhető, melynek klinikai jelentősége jelenlegi méretében kérdéses" volt a diagnózis. A fizikális vizsgálat után ezt szerepelt az anamnézisben: tartott lábboltozatok, jobb sarok talpi felszíne és a med. áthajlás nyom. érz. A bőrön elváltozás nem látható. Megállapított diagnózis: csontnövedék, synovitis és tenosynovitis k. m. n. Nem vagyok sem cukorbeteg, sem terhes, sem túlsúlyos, nem hordok olyan cipőt, aminek nincs legalább 2-3 cm-es sarka, és max. 5 cm-es, amiben tudok menni, sosem hordtam magasabb sarkút sem. Viselek sarokéket (bár nem enyhít semmit), zárt cipő esetén zselés talpbetétet. Ülőmunkát végzek. Mivel elég türelmetlen voltam már a fájdalom miatt, a doktor úr Diprophos (2 db) injekciót adott, amitől szinte azonnal elmúlt a fájdalom, de csak másfél hónapig. Ekkor reumatológushoz mentem, aki fizikoterápiát írt fel, 7 alkalommal voltam, mert begyulladtak tőle a visszereim. Közben ismét Hekla Lava kúra, hátha most... Sajnos a fájdalom ismét erősödik, lassan az egész sarkamra, a bokáimra is átterjed. Jelenleg ott tartok, hogy lézerterápiát kezdek a reumatológus előírására. Erről még nincs tapasztalat, időpontra várok, de lehet, már szkeptikus vagyok, nem bízom eléggé abban, hogy segít. Hosszú évek óta alkalmazok alkati szert (Sephia 10M), valamint sok más "apróbb" betegségre homeopátiát, most is ettől remélem, hogy helyre jön a lábam, de sajnos nem tudom, mit kellene használnom.

Köszönöm a választ!

Orvos válaszol

Kedves Katalin.

Mivel problémája régóta fennáll,valószínűleg személyes, homeopátiás konzultációra lesz szüksége. Egyébként sem lenne baj egy kontroll, ha a Sepia-t 10M-ben szedi évek óta. Amíg talál a lakhelyéhez közeli hp. orvost, két javaslatom lenne. Egyik a Hekla, de más, magasabb potenciában és ritkábban, a másik a Traumeel tabletta és kenőcs használata.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.