Cirko

Tisztelt Tóth Mariann Doktornő!

Nagyon köszönöm az alapos és segítő válaszát. Kérem, hogy még abban adjon tanácsot, hogy a két gyógyszer Sedatif PC és a Cocullus egymás mellett szedhető-e? Vagyis a Sedatif PC szedése utáni 2-3 nap szünetben a Cocullust szedhetem-e, vagy  más gyógyszer szedését ajánlja? Illetve, ha a   Cocullust szedem, a 3-4 napi szünetben mit szedjek, hogy aludni tudjak?

Egyre nagyobb gondot jelent még a kialakuló depresszióm, amit nem tudom, hogy mivel tudnék csökkenteni. Sajnos egyre jobban elfáradok  ebben a nem könnyű szeretet-szolgálatban.

A segítségét nagyon várom és előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Cirko, Egyszerre ne szedjen kétfajta homeopátiás szert. Vagy a Sedatif PC, vagy a Cocculus. 

Próbálja meg a Cocculus szedését, ha a kúra alatt javul az alvása, 3-4 nap szünet után ismételje meg. Ha nem tud ez alatt a szünet alatt aludni, akkor térjen vissza a Sedatif PC szedéséhez. 

Ha nem sikerül az alvászavart enyhíteni ezekkel a szerekkel, javaslom hogy keressen fel személyesen egy homeopata orvost, aki célzottabban tud segíteni. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.