Aranyérre gyógyszerek

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Visszatérő aranyeres panaszom van, eddig enyhe tünetekkel, ezért sebészi beavatkozásra még nem került sor, de aranyér elleni kenőcsöt és kúpot használnom kell, egyre gyakrabban. A sebészorvos szerint ezek nem használhatók folyamatosan, hosszú ideig.
Tudomásomra jutott a homeopátiás szerek használatának lehetősége, amellyel esetleg elkerülhető a sebészi beavatkozás és a fenti szerek folyamatos használata. Ezért beszereztem 9 CH Arnica montana, Aesculus hyppocastanum és Hamamelis virginiana szereket, valamint 15 CH Strychnos nux-vomica készítményt. A beszerzéskor szembesültem, hogy a szerek szedésére vonatkozóan nem tudnak tanáccsal szolgálni.

Ezért kérem szíves tanácsukat arra vonatkozóan, hogy ezeket a szereket egyszerre lehet-e szedni, ha igen, hogyan?

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Jó szereket szerzett be, a baj csak az, hogy a tüneteiről nem írt, így nem tudok választani. Írja meg, mik az "enyhe tünetek", vérzik-e, a tünetek mire javulnak, mire romlanak, a fájdalma mihez hasonlít, milyen a széklete. Ezeket nyugodtan írhatja jeligével is, bár a neveket igyekszünk nem kiírni a honlapra. Addig is az Arnicat szedheti napi 2x - 3x, mert az alapszer aranyérben.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.