VISSZATEKINTŐ- Fél éve történt

2017. június 19., hétfő

A lelkes magyar csapat egy része a kongresszuson

Óriási siker volt az első Európai Homeopátiás Kongresszus!

50 országból közel 500 látogató, orvosok, állatorvosok, gyógyszerészek, kutatók, és egészségügyi politikusok vettek részt az első Európai Homeopátiás Kongresszuson Bécsben 2016 novemberében. A kongresszus kiemelte a homeopátiás alap és klinikai kutatások drámai fejlődését, és annak jelentőségét, hogy számos európai országban sikerült beépíteni a homeopátiát az egészségügyi rendszerbe (pl.Franciaország EPI3 kutatások). Fontos kihívások, mint a homeopátiás szerek elérhetősége és a korlátozó jogszabályi változások kerültek megbeszélésre.

A 3 fő téma körül zajlottak az előadások, az AMR (Antimikróbiális rezisztencia) rohamos előrehaladása a túlzó antibiotikum használat miatt, az onkológiai kezelések homeopátiás támogatása és az ADHD (Attention Deficit Hyperactiv Disorder) figyelemzavaros gyerekek homeopátiás kezelése poláranalízissel. Herner Frei svájci gyermekorvos workshopot is tartott több éves sikeres gyógyítói tapasztalatairól ebben a témában. Az Integratív onkológiai kezelésekről Dr.Elio Rossi tartott érdekfeszítő előadást, aki a toszkánai régió Integratív kórházának vezetője Luccaban, és számos európai projekt résztvevője 20 éve! ezen a területen. Több üdítő előadást láthattunk az állatorvosi homeopátia sikeres eseteiből is.

A kongresszust, az ECH-val (European Committee for Homeopathy) közösen az EFHPA (European Federation of Homeopathic  Patients Associations), és az IAVH (International Association for Veterinary Homeopathy) szervezte.

Reméljük, hagyománnyá válik az európai homeopátiás szakemberek rendszeres találkozója a homeopátia ügyének érdekében!

 

 

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.