Vannak-e hátrányai a homeopátiás kezelésnek?

2011. április 25., hétfő

Egy orvosnak jól kell megítélnie, hogy páciense számára az adott probléma megoldására melyik a leghatékonyabb, egyben a legkíméletesebb terápia. Ezért minden homeopátiás orvosnak tisztában kell lennie a homeopátia előnyeivel, lehetőségeivel, de a határaival is, egyben be kell tartani a homeopátia szakmai szabályait. A páciens hátránya ugyanis vagy abból származhat, ha elmarad egy számára szükséges kezelés, vagy magát a homeopátiát nem a megfelelő módon alkalmazzák nála (pl. fontos a homeopátiás szer adagolásának rendje, stb.).

Összefoglalva: magának a homeopátiás kezelésnek nincsenek hátrányai. Azt azonban tudnia kell az orvosnak, hogy mikor alkalmazható önálló-, és mikor csak kiegészítő gyógymódként, minden esetben betartva a homeopátiás szakmai szabályokat.

Kürti Katalin, Dr.

2011, április 25.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.