Tanulmány a homeopátia javára

2016. augusztus 26., péntek

Vincent van Gogh: Mandulavirágzás

Egyik kedves homeopata kollégám hívta fel a figyelmet erre a cikkre, amely a BMC Complementery and Alternative Medicine internetes oldalon bárki által elolvasható

Ez a tanulmány Franciaországban készült és a homeopátiás kezelést hasonlítja össze a konvencionális kezeléssel pszichiátriai betegek csoportjában. 

3 páciens  csoportot (710 páciens) vizsgáltak 12 hónapon keresztül, mind a három csoportban szorongásos és depressziós tünetekkel rendelkező betegeket választottak be. Az első csoportban csak konvencionális pszichiátriai gyógyszeres kezelést, a második csoportban konvencionális és homeopátiás kezelést ( kevert csoport) , a harmadik csoportban csak homeopátiás kezelést kaptak.

Az eredmény a homeopátiás gyógyszereket  használó páciensek javára dőlt el: akik a homeopátiás gyógyszereket használtak akár önmagában, akár kombinálva a konvencionális pszichiátriai gyógyszerekkel, statisztikailag kimutathatóan  nagyobb javulást mutattak a tüneteik változásában mint a csak konvencionális pszichiátriai gyógyszereket szedő páciensek. A kevert csoportba tartozó páciensek kevesebb konvencionális pszichiátriai gyógyszert szedtek, mint azok, akik kizárólag csak az utóbbit kapták.

(A fotón Vincent van Gogh festménye látható - a festőművész is mániás - depresszióban szenvedett és homeopátiás kezelést is kapott dr. Paul Gachet -től.) 

Gál Adrien

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.