Szakmai párbeszédet a homeopátiáról, médiakampány helyett!

2017. október 4., szerda

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület sajtóközleménye

2017. október 4., szerda 16:16

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye

Budapest, 2017. október 4., szerda (OS) - Szakmai párbeszédet a homeopátiáról médiakampány helyett!

A komplementer terápiák, így a homeopátia iránti fokozott érdeklődés arra kötelezi a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületet (MHOE), hogy folyamatosan tájékoztassa, képezze az érdeklődőket és a szakembereket a homeopátiáról. Ennek megfelelően néhány pontban összefoglaltuk a legfontosabb homeopátiás tudnivalókat:

A homeopátia hatásosságát hat összefoglaló tanulmányból öt bizonyítja.

A homeopátiás készítmények forgalmazási feltételeire vonatkozó Európai Uniós jogszabály (2001/83/EK) változatlanul garantálja a hazai patikákban a homeopátiás gyógyszerek elérhetőségét.

A MHOE örömmel vesz részt a homeopátiát érintő szakmai megbeszéléseken, de elutasítja a kizárólag a médiában folyó vitákat.

Néhány akadémikus EASAC nevében publikált állásfoglalásával kapcsolatos médiakampánynak Ausztriában, Németországban, Olaszországban nyoma sincs.

A homeopátia Magyarországon fontos kiegészítő gyógymód és hozzájárul a terápiás paletta szélesítéséhez, bővíti a betegek választási lehetőségeit.

Az MHOE azon dolgozik, hogy a homeopátia jobban integrálódjon a hazai egészségügyi ellátásba, hasonlóan pl. Svájchoz, Indiához, Németországhoz és Franciaországhoz, az Egészségügyi Világszervezet Tradicionális és komplementer medicina stratégiájának 2014-2023 megfelelően.

Bár a médiában való megjelenés nagyon fontos, a MHOE orvosai számára legfontosabbak a pácienseik és a gyógyítás, amit nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel folytatnak tovább.

Kiadó: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.