Objektivitás? Áltudomány, kuruzslás, tudományos orvoslás, alternatív orvoslás, placebo hatás?

2016. november 7., hétfő

Ezek a kifejezések bukkannak fel időről-időre,mikor a komplementer és alternatív medicinát  (CAM) és a tudományos orvoslást szembefordítják egymással. Hogy is van ez? Mi van pontosan ezen kifejezések mögött?

Mi a határ a CAM és a tudományos orvoslás között?  MI is a helyzet azokkal a gyógyszerekkel, amiket hatástalansága ellenére sem vonnak ki a forgalomból, mert nem publikálták a hatástalanságukat bizonyító kutatásokat?   Miért egyoldalú a mai tudományos orvoslás és hol a helye a spiritualitásnak a gyógyításban? Hogyan lehet a klasszikus orvosi etikát bevezetni a CAM eljárások használatába?

Ezeket a témákat boncolja Kovács József A Magyar Tudományos Akadémia folyóiratában. 

Érdemes elolvasni!

http://www.matud.iif.hu/2016/08/11.htm

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.