A Nemzeti Homeopátiás Intézet kibővítése

2018. október 19., péntek

Shripad Yesso Naik, az Indiai Köztársaság Ayurveda, Jóga, Unani, Siddha és Homeopátia (AYUSH) minisztere kedden letette a Nemzeti Homeopátiás Intézet alapkövét Delhihez tartozó Narelában. A hivatalos nyilatkozat szerint az intézet, amely a kalkuttai Nemzeti Homeopátiás Intézet kibővítése, 10 hektárnyi területen fog felépülni.

Naik szerint a homeopátia egyre elfogadottabbá és egyre népszerűbbé válik az egész világon. Azt is mondta, hogy minisztériuma különböző kezdeményezéseket tett az ayurveda, jóga, unani, siddha és homeopátia fejlesztésére, népszerűsítésére az országban.

A tervek szerint a narelai Nemzeti Homeopátiás Intézet egy 100 férőhelyes kórház, valamint oktatási és kutatási kiválósági központ lesz. Csak posztgraduális és PhD szintű oktatással foglalkoznak majd, hogy pótolják a legmagasabb színvonalú homeopátiás kutatásokban és gyógyításban mutatkozó hiányokat.

A projekt teljes költsége Rs 302 crore (kb. 11,5 milliárd Ft) lesz, a nyilatkozat szerint.

Az intézet hét területen kínál majd posztgraduális képzést és minden területre tanévenként 7 főt vesznek majd fel. A PhD hallgatók száma évente 10 fő lesz. 1

Értékeld a cikket: 
Az Ön értékelése: Nincs | Átlag: 5 | (1 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.