Miért tanulják az orvosok a homeopátiát?

2011. május 20., péntek

Az orvosi eskü arról is szól, hogy állandóan bővítenünk kell a tudásunkat. Valamint az is szerepel benne, hogy ha egy páciens számára valamely gyógymód nem hoz megfelelő eredményt, akkor keresnünk kell egy másik, számára hatásos terápiát.

Azok az orvosok, akik a gyógyításban a holisztikus megközelítés hívei, szívesen választják terápiás fegyvertáruk bővítésére az egyébként sok tanulást igénylő, ám terápiás sikerekkel kecsegtető homeopátiát.

Akadnak olyan kollégák is, akik kellemetlenül érzik magukat, ha nem tudnak a páciensek homeopátiával kapcsolatos kérdéseire válaszolni. Büszkeségüket, szakmai önérzetüket bántja, hogy a laikusok esetenként többet tudnak a homeopátiáról, mint ők. Ez is oka lehet annak, hogy homeopátiás tanulmányokba kezdenek.

Összefoglalva: az orvosok döntő többsége tudásának gyarapításáért tanulja a homeopátiát.

Kürti Katalin, Dr.

2011, május 20.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.