Mentálhigiénés hétvégi továbbképzésünk - 3

2015. szeptember 23., szerda

Hívogató - 3

Meg kell-e védenünk határainkat? Miért? Ha védjük, hogyan tegyük? Milyen következményei vannak, ha megvédjük, és milyenek, ha nem? Lehetünk-e függetlenek? Esetleg autonómok? Hogyan igazodhatunk el a rendszerekben?

Amikor az október 3-4-i Mentálhigiénés hétvége tematikáját tavaly ősszel összeállítottuk, magunk sem gondoltuk, mennyire aktuális lesz mára a mentálhigiénés munka során is felmerülő fenti kérdéssorozat, az autonómia, a birodalmak és rendszerek mélyebb megismerése.

A függőségek kapcsán megkerülhetetlen az aktuális hazai alkohol-és droghelyzet, a mérgezések és azok  sürgősségi ellátásának ismerete. Minderről Szily Erika pszichiáter, PhD, a SE Pszichiátriai Klinikájának munkatársa és Csucsai Borbála homeopata-pszichiáter kollégánk tájékoztatja a tanfolyam résztvevőit vasánap délelőtt.

Rácz Zsuzsától megtudhatjuk, miről beszél, amikor a határokról beszél

„Arról, amit a határaim engednek: időhatár, tapasztalataim, tudásom, kifejezéseim határai. Határok közt éljük az életünket, és a határtalanságot vágyjuk.Beszélek arról, amit a különböző terápiás iskolák tanítanak a határokról. Arról, amit én tanultam határokról pszichoterapeutaként, homeopataként és emberként.

Határhelyzetekről, határsértésekről, elhatárolódásról és egységről, mi van a határon innen, és mi van a határon túl. A terápiás munka határok közt tartott határtalanságáról.”

Herczeg Márti segít ismét eligazodni a rendszerekben

„A homeopátia fejlődése a rendszerekben, szercsaládokban való gondolkodás felé halad. Minél  több oldalról vesszük szemügyre ezeket a szercsaládokat, annál mélyebben megértjük és  annál megfelelőbben tudjuk majd használni őket. Az előadásban a függés és függetlenség témáját járjuk körül néhány olyan szercsoportban, ahol ez a téma fontos, és gyakran felmerül az esetekben.”

Katona Edit a homeopátia hazai helyzetét is érinti az autonómiáról és a Lantanoidákról tartott előadásában:

„Felmerül a kérdés: létezik-e teljes függetlenség? Mennyiben autonóm gyógymód a homeopátia? Kik használják szívesen ezt a gyógymódot? Mikor jelent problémát a túlzott függetlenség vagy az autonómia? Izgalmas pszichiátriai eseteken keresztül bepillantást nyerünk a homeopátiás lantanoidák alkalmazási lehetőségeibe olyankor, amikor az (autonóm) páciens elutasítja a konvencionális gyógymódokat.”

Ha terveztétek, de még nem jelentkeztetek a Szemináriumi homeopátiás önvizsgálatra, kérünk, postafordultával tegyétek meg. Az alábbi szöveggel írhattok szeptember 30-ig Sasvári Ferenc vagy Katona Edit címére fsasvari@gmail.com, katona.edit7@chello.hu:

„Szeretnék részt venni a Mentálhigiénés hétvégén a szemináriumi provingon saját felelősségemre. Aláírás…”.

Szeretettel várnak a kollégáid és a tanfolyam szervezője, 

Katona Edit

Kapcsolódó oldalak

Mentálhigiénés hétvégi továbbképzésünk - 2

Katona Edit, dr.

Mára már minden iskolában becsöngettek, így az MHOE-ben is folytatjuk az idei képzéseket az őszi programjainkkal. Október 3-4-i Mentálhigiénés hétvégi továbbképzésünk apropóját az adja, hogy az orvosok lelki egészségére kevesen figyelnek oda, pedig a gyógyítás eszköze mi magunk vagyunk, a gyógyszereink mellett.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.